Spektakularno otvorenje manifestacije "Od Božića do Božića"

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. prosinca 2014. - 10:07
Autor: 

Sinoć je u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Kotoru  sjajnim koncertom Gradske muzike Kotor i njihovih gostiju otvorena manifestacija "Od Božića do Božića" u organizaciji NVU Karampana i Turističke organizacije Kotor.

 

Koncertu su nazočili: predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević; predsjednik Skupštine Općine Kotor Nikola Bukilica; direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić; generalni konzul Republike Srbije Slobodan Bajić; konzul Republike Srbije Zoran Dojčinović, direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac, i drugi gosti iz političkog i javnog života.

 

Nazočne je pozdravio direktor Turističke organizacije istakavši da je red da se ova manifestacija otvori institucijom koja u Kotoru postoji i radi dugih 176 godina.

 

"Mi smo bili pioniri u svemu, mnoge manifestacije su se ovdje rodile, pa su nam  ih drugi uzimali. Vjerujem da ovu neće, jer je jako teško ovu manifestaciju uzeti.... Puno toga su nam uzeli, ali pločnike i zidine ovog grada neće moći" .

 

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Kotora dr. Aleksandar Stjepčević poželjevši da 2015. godina svim građanima donese "dobro zdravlje, ličnu, porodičnu sreću i mnogo uspjeha".

 

Sjajna atmosfera koncerta nije jenjavala od početka do samoga kraja.  Gosti Gradskoj muzici bili su kvartet flauta "Talija", ženska klapa "Incanto", i sjajni zbor učenika ŠOSMO "Vida Matjan" gdje su mali, ali veliki pjevači izmamili gromoglasan pljesak publike, otpjevavši čuvenu skladbu Leonarda Kohena "Hallellujah".

 

Gradska muzika je još jednom opravdala očekivanja Kotorana, koji već godinama s velikom pozornošću prate rad ove Institucije. Nizali su se i  obrade svjetkih poznatih filmskih hitova: La paloma, Pink Panter, Otpisani, Turski marš, Hot stuff, Nočka, a gledatelji su sjajan orkestar čak dva  puta vratili na bis.

 

Na kraju koncerta publiku je pozdravio kapelnik Gradske muzike, Dario Krivokapić.

"Ovaj koncert predstavlja krunu još jedne godine mukotrpnog rada, ambicije i entuzijazma ovih mladih, a i onih malo starijih muzičara koji večeras sa mnom stoje na ovoj pozornici. Sve nas veže ista emocija, ljubav prema muzici i ljubav prema Kotoru. Srčano i predano borimo se za svoje mjesto pod suncem, i nadam se da smo vam barem na kratko uspjeli skrenuti misli s briga i problema u ovom nevremnu u kojem živimo."

 

I kako je to već tradicionalno, koncert je završio gradskom himnom - Kolom Sv.Tripuna.