Susret vjeroučenika Kotorske biskupije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. lipnja 2014. - 23:02
Autor: 

U župnoj crkvi Sv. Roka u Donjoj Lastvi danasje upriličen je susret vjeroučenika Kotorske biskupije. Susret je započeo Svetom misom koju je predslavio don Siniša Jozić povjerenik za vjeronauk i župnu katehezu. Osvrćući se na evanđelje, don Siniša Jozić je u svojoj propovijedi potaknuo djecu da odgovore na pitanje "Tko je Isus za mene?" Zajedno su došli do odgovora da je Isus spasitelj i prijatelj, onaj koji nas neće nikad napustiti i kojega mi nećemo napustiti.

„Danas smo se okupili da bi svojem najboljem i najvjernijem prijatelju Isusu rekli HVALA za proteklu školsku i vjenonaučnu godinu. Zahvalimo Bogu za naše roditelje čija brižnost nema mjere; za naše škole, učitelje i nastavnike koji nas intelektualno izgađuju; i na kraju za naše župe i naše župnike koji se brinu za naš duhovni rast. Čiji život bude utemeljen na ova tri načela, takav učenik i kršćanin ne treba se bojati životnih teškoća i školskih briga“  kazao je don Jozić.

Susret se nastavio druženjem sa željom da bude što više ovakvih susreta, koji pomažu u ostvarivanju kršćanskih vrijednota i daju snagu u svakodnevnom životu.