Sv.Nikola darivao djecu u Katedrali i na Prčanju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 07. prosinca 2014. - 14:01
Autor: 

Jučer je uz prigodan program obilježen blagdan sv.Nikole, u cijelom Bokokotorskom zaljevu.

U kotorskoj bazilici-katedrali sv.Tripuna, održana je sveta  Misa koju je predvodio don Ante Dragobratović, a koju su anđeoskim glasovima uveličali članovi dječjeg katedralnog zbora i mandolinski sastav "Tripo Tomas".

U prepunoj katedrali djece,   don Ante je u svojoj propovijedi govorio zašto i na koji način se štuje sv.Nikola, pojasnivši da je bio prijatelj mladima, zaštitnik pomoraca i brodolomaca, da je neophodno da budu dobra djeca, pomažu slabijima i siromašnima, te da moleći Svetog Nikolu žive pravim kršćanskim životom.

 

Nakon euharistijskog slavlja, uz prigodan program vjeroučenika Kotorske biskupije i na radost mnogobrojnih prisutnih mališana, došao je Sveti Nikola, noseći pune košare darova, koje je podijelio nakon što su djeca dala obećanja Svecu da će biti dobra djeca svojih roditelja.

 

Istog dana, zaštitinik djece proslavljen je i u crkvi sv.Nikole na Prčanju. Svetu Misu predvodio je don Ivo Ćorić, izrazivši veliku radost što ove godine u klupama vidi mnogo više djece nego prethodnih godina, nadajući se da će ih sljedeće godine biti u još većem broju.
Don Ivo je također upriličio susret djece sa Svetim Nikolom i darivao djecu bogatim paketićima, koje je za njih obezbijedila kompanija Ledo.

 

Kako su djeca dočekala Svetog Nikolu,pogledajte u našoj fotogaleriji.