Ujedinjena opozicija Tivta - priopćenje

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. svibnja 2014. - 10:39
Autor: 

Ujedinjena opozicija Tivta (HGI, Nova, SNP, PzP, LGA, DSS, SSR i nezavisni odbornik Miomir Abović) građanima Tivta i Crne Gore želi još jednom skrenuti pažnju na političku dvoličnost SDP-a Crne Gore.

Povod za ovakvo obraćanje Ujedinjene tivatske opozicije javnosti je ponašanje gradskog odbora SDP-a Tivat, od isticanja mandata bivšem predsjedniku općine Tivat g. Miodragu Kankarašu do današnjeg dana, tj. do današnje sjednice Skupštine Općine Tivat. Dok na državnom nivou SDP izigrava opoziciju u vlasti, na općinskom nivou njihov status generalno nije jasan- nikad se, naime, iz njihovih izjava i predizbornih poruka sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li, i u kojoj općini, ući u koaliciju s DPS-om ili s jasno profiliranom crnogorskom opozicijom. Najbolji dokaz za to je današnja sjednica Skupštine Općine Tivat i čitav period pogađanja između SDP-a i DPS-a koji joj je prethodio; na današnjoj sjednici SO Tivat, naime, upravo zahvaljujući glasovima odbornika SDP-a za predsjednika općine Tivat izabran je kandidat DPS-a g. Ivan Novosel. Time je SDP još jednom pokazao da mu nije stalo ni do čega drugog ( a ponajmanje do boljitka Tivta), sem do sticanja novih upravnih funkcija i privilegija u vlasti.

Stoga Ujedinjena opozicija Tivta opominje sve opoziciono orijentirane  birače, i uopće ljude kojima je iskreno stalo do napretka Crne Gore, da u Podgorici, koja je po broju birača najveći i za dalju sudbinu Crne Gore nesumnjivo najvažniji crnogorski grad, a isto tako i u ostalim crnogorskim općinama u kojima se u nedjelju održavaju lokalni izbori, nipošto ne daju glas SDP-u ili koaliciji čiji je SDP konstituent. Jer, glas dat SDP-u je glas s velikom izvjesnošću glas dat DPS-u.