Večera od Kandelore

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 03. veljače 2015. - 13:41

Večera od Kandelore

Večera od Kandelore, kojoj je domaćin bio župan Dubrovačko- neretvanske županije Nikola Dobroslavić, održana je sinoć u Hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku.

Pozdravivši uvažene uzvanike i goste i zaželjevši im dobrodošlicu na početku večeri, domaćin  se prilikom obraćanja osvrnuo na višestoljetnu tradiciju Feste, te je  gostima poželio i dobrodošlicu  na današnju Festu.

Umjesto Grada Dubrovnika, koji svake godine tradicionalno organizira svečanu večeru u povodu blagdana dubrovačkoga parca, Svetoga Vlaha, ove je godine zbog raspuštanja Gradskog vijeća organizaciju preuzeo župan Dobroslavić.

- Večera od Kandelore je  tradicija uvedena početkom devedesetih godina, tako da bi bilo stvarno šteta da se takva jedna tradicija zaustavila. Drago mi je što je župan našao način da se ipak večeras održala Večera od Kandelore, što je dobro i vjerujem da će se tradicija nastaviti i u budućnosti. Nadam se da nikom više od političara neće pasti na pamet da zaustavi jednu takvu tradiciju, usvojen proračun ili ne. Feste svetoga Vlaha mora biti, Večere od Kandelore mora biti jer je to tradicija i jer je to iznad politike – kazao je, između ostaloga,  predsjednik dubrovačkoga HDZ-a Mato Franković.

Uz potpredsjednika Sabora Nenada Stazića, zastupnicu u Europskome parlamentu Dubravku Šuicu, saborskoga zastupnika Branka Bačića, HDZ-ove dužnosnike iz Grada i Županije, dubrovačkoga biskupa mons.  Mate Uzinića i glavnoga rabina u Hrvatskoj Luciana Moshea Prelevića, svečanoj večeri nazočili su  i ministrica u Vladi Crne Gore, predsjednica HGI- ja i članica IO-a HNV-a  Marija Vučinović, predsjednik HNV-a Zvonimir Deković i predsjednik HGD-a i član IO-a HNV-a Mirko Vičević.