DELEGACIJA INSTITUTA IVO PILAR U POSJETU BOKI

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. svibnja 2011. - 20:21
Autor: 

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u temeljnim znanstvenim usmjerenjima slijedi globalne, europske i nacionalne prioritete u području društvenih i humanističkih znanosti. Njihov je moto: Istraživanjem do činjenica, a njihovo istraživanje dugo 20 godina. U subotu, 28. svibnja 2011.god. svečano je otvoren Područni centar Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Dubrovniku. Područni centar u Dubrovniku pokriva i područje Boke kotorske, pa su samim time i suizdavači spomenice 600-godišnjice župe Gornja Lastva , osim toga u novoj započetoj stranici nastojat će izdavati što više projekata i surađivati sa lokalnom zajednicom. Dr. Sc. Vinicije Lupis voditelj je Područnog centra Dubrovnik.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i medijskim pokroviteljstvom Vjesnika organizirao je međunarodni skup ANNALES PILAR 2011.: Hrvatsko iseljeništvo i domovina: Razvojne perspektive, Zagreb, 26.-27. svibnja i Dubrovnik, 28. svibnja 2011.godine.Ova tema obrađena je sa znanstvenih i stručnih aspekata, imaju empirijska uporišta i dobar uvid u stanje odnosa hrvatskog iseljeništva i domovine.
Jučer je delegacija Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar bila u zvaničnom posjetu Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore. Prilikom ove posjete obišli su i Radio Dux gdje ih je dočekala predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović i predsjednik Hrvatske krovne udruge Zvonko Deković, a sa dopredsjednikom Općine Tivat Ilijom Janovićem susreli su se na radnom ručku. Delegaciju su činili ravnatelj instituta Ivo Pilar prof. dr. sc. Vlado Šakić, doravnateljica instituta prof. dr. sc. Ljiljana Kaliterna , dr. sc. Vinicije Lupis voditelj Područnog centra Dubrovnik, predsjednik upravnog vijeća instituta, saborski zastupnik prof.dr.sc. Nevio Šetić , te prof.dr.sc. Slobodan Lang. Institut Ivo Pilar institucija je koja ima 120 doktora znanosti, koji nisu teritorijalno vezani, svi se mogu usmjeriti na funkcionalne centre i praktički su na raspolaganju određenoj temi.
Audio: prof.dr.sc. Slobodan Lang

Audio: prof.dr.sc. Nevio Šetic

Audio: prof.dr.sc. Vinicije Lupus