Hrvatska

Preminuo akademik Tonko Maroević

Hrvatski književnik, povjesničar umjetnosti i publicist akademik Tonko Maroević umro je iznenada u utorak poslijepodne u svom domu u Starom Gradu na otoku Hvaru, potvrđeno je Hini iz HAZU.Maroević je rođen u Splitu 1941., a podrijetlom je iz Star

Pročitajte više

Predstavljena knjiga Borne Vujčića povodom 20. obljetnice kazališta Ulysses

Knjiga Borne Vujčića "Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses", osobno svjedočanstvo toga pisca u povodu obilježavanja 20.

Pročitajte više

Slavodobitnik 305. Sinjske alke je Ivo Zorica

Slavodobitnik 305. Sinjske alke je Ivo Zorica kojemu je ovo prva pobjeda u natjecanju Alke u karijeri.

Pročitajte više

Zagreb će od 10. do 20. kolovoza ukrasiti 350 umjetničkih zastavica

Festival umjetničkih zastavica Zagreb, jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi, ukrasit će uži centar glavnog grada od 10. do 20.

Pročitajte više

Papa imenovao Hrvaticu članicom Vijeća za ekonomiju

Papa Franjo imenovao je nove članove Vijeća za ekonomiju Svete Stolice, među kojima i Hrvaticu koja živi u Njemačkoj Mariju Kolak, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Pročitajte više

Koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone u povodu pete godišnjice Arsenove smrti

U ponedjeljak, 17. kolovoza, koncertom Matije Dedića na Tvrđavi Barone "Matija svira Arsena", Šibenik će obilježiti petu godišnjicu smrti jednog od najistaknutijih hrvatskih kantautora Arsena Dedića.

Pročitajte više

Javni poziv za internetsko učenje hrvatskoga jezika

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2020./2021.

Pročitajte više

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježava se danas, na dan kada je vojno-redarstvenom akcijom "Oluja" prije 25 godina oslobođen Knin, dotadašnje središte i simbol srpske pobune.

Pročitajte više

Preminuo je Rajko Dujmić

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić (65) preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u  prometnoj nesreći prošloga tjedna, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) u utorak.

Pročitajte više

Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture na Krku

Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike i studente hrvatskoga jezika iz dijaspore Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, unatoč pandemiji, i ove će se godine održati od 15. do 22.

Pročitajte više

Dvije godine bez Olivera

– Ne volim da me zovu ni zvijezdom ni legendom. Uopće me za života ne diraju neke velike hvale. Mogu napraviti zaokret koji nema veze s ovim što sad radim, ali ima veze s glazbom.

Pročitajte više

Ekskluzivno na HRT-u dokumentarac o Oliveru

Na drugu godišnjicu smrti velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, na prvom programu HRT-a (HTV1) emitirat će se dokumentarni film o Oliveru pod nazivom A Porina dobiva...

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Hrvatska