Hrvatska

Objavljen Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu.

Pročitajte više

Važno ! - Posebna upisna kvota na hrvatskim visokim učilištima u akademskoj godini 2024./2025. namijenjena pripadnicima hrvatske nacionalne manjine i hrvatskoga iseljeništva

U akademskoj godini 2024./2025. hrvatska visoka učilišta osigurala su posebnu upisnu kvotu za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskoga iseljeništva

Pročitajte više

Predstavnici hrvatskog naroda u Crnoj Gori na prijemu u palači Ranjina

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Žaklina Marević primili su jučer  zastupnika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Kotoru Jasminku Lončarević i pre

Pročitajte više

Crnogorski karnevalisti na ovogodišnjem Riječkom karnevalu

U petak, 9. veljače, na Botelu Marina održana je 12. Noć krinolina na brodu Marina, humanitarni bal, u korist Sigurne kuće, koju vodi Udruga za zaštitu obitelji Rijeka.

Pročitajte više

Bokelji u Zagrebu proslavili Tripundan

U organizaciji Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 Zagreb, u subotu, 3. veljače, proslavljen je Tripundan. Slavlje je započelo u 17:30 sati, tradicionalnim balanjem kola sv. Tripuna ispred crkve sv. Leopolda Mandića u Voltinom naselju.

Pročitajte više

Bogat program 75. Dubrovačkih ljetnih igara

Tri velike dramske premijere te gostovanja sopranistice Sonye Yoncheve, tenora Josepha Calleje i violinista Renauda Capuçona vrhunci su programa 75.

Pročitajte više

Dubrovački zimski festival počinje u subotu

Deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala počinje u subotu, 2. prosinca, paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete uz dubrovačku kolendu.

Pročitajte više

Obilježen Dan Općine Konavle

Povodom Dana Općine i 30.

Pročitajte više

Predavanje o tragovima glagoljice u Boki održano u Zagrebu

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba  nedavno su u Donjoj Lastvi organizirali predavanje  pod nazivom „O Parčiću i tragovima glagoljice u Boki kotorskoj“.

Pročitajte više

Deković i Vuksanović na Susretu hrvatske nacionalne manjine u Novalji

Na otoku Pagu,  u Novalji,  proteklog vikenda, održan je  I.

Pročitajte više

Proslavljen blagdan sv. Srđa i Baha i obilježena 100. godišnjica obnove i posvete župne crkve

Svečanom svetom misom, koju je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović te prigodnim kulturnim programom nakon mise, danas je u Pridvorju proslavljen blagdan sv. Srđa i Baha. Ujedno obilježena je i 100. godišnjica obnove i posvete župne crkve.

Pročitajte više

Nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni Milo Hrnić

Nakon duge i teške bolesti napustio nas je legendarni glazbenik Milo Hrnić, javlja 

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Hrvatska