Kultura

Izložba „Luka i grad - život i trajanje“ u Kotoru

JU Pomorski muzej Crne Gore ove godine će obilježiti Međunarodni dan pomoraca postavljanjem izložbe „Luka i grad - život i trajanje“ u muzejskoj galeriji. Izložba, čiji je autor kustos Ilija Mlinarević, nastala je 2023.

Pročitajte više

15. Festival gudača Perast – koncert Romana Simovića

15.  Festival gudača Perast 2024.,  organizira  koncert crnogorskog violiniste svjetskog glasa Romana Simovića. Koncert će se održati 24. 6. (ponedjeljak) u 21 sat,  u katedrali sv. Tripuna u Kotoru.

Pročitajte više

Opera "Snežana i sedam patuljaka” kao uvertira TMF-a dirnula mališane i njihove roditelje

Dječju operu "Snežana i sedam patuljaka", Petra J. Krstića izveli su sinoć s velikim entuzijazmom učenici Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić iz Podgorice u Parku Doma Vojske.

Pročitajte više

Koncert „Pogled na Baha” u Gornjoj Lastvi

Tivat Music festival i KZU Napredak Gornja Lastva organiziraju koncert „Pogled na Baha” – Željko Ivović na violončelu, ispred crkve u Gornjoj Lastvi, 21. 6., s početkom u 20.30.

Pročitajte više

Klapi Arija iz Kotora nagrade na Međunarodnom festivalu klapa

Sinoć je u okviru Međunarodnog festivala klapa Perast,  dječja klapa Arija iz Kotora,  čija je voditeljica gospođa Nada Baldić, osvojila  Srebrnu plaketu – Peraški kampanio, za osvojeno 2.

Pročitajte više

Objavljena knjiga Domagoja Vidovića "Bokeljske studije i ogledi"

Knjigu hrvatskoga jezikoslovca Domagoja Vidovića "Bokeljske studije i ogledi", koja unosi novu hrvatsku sigurnost u kojoj više neće biti potrebno imati obzira prema cenzurama i imperija

Pročitajte više

Petar Hranuelli: „U kamenu nema greške”

U današnjoj emisiju Bokobrana ugostili smo kipara Petra Hranuellija, a povod za razgovor je nedavno održana izložba crteža i skulptura u JU Muzej i galerija Tivat. 

Pročitajte više

KotorArt - Blago koje istražujemo, čuvamo i stvaramo

Međunarodni festival KotorArt, putem mnogobrojnih projekata, njeguje i stvara kulturno nasljeđe, potiče na kreativnost i njegovu reinterpretaciju u suvremenom dobu.

Pročitajte više

"Veče operskih arija" na TMF-u

Jedan od centralnih događaja ovogodišnjeg izdanja Tivat Music Festivala jeste veliki koncert pod nazivom "Veče operskih arija", koji će biti realiziran 25.7., u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

Pročitajte više

Izložba „Zamršena stanja“ u Muzeju i galeriji Tivat

Otvaranje izložbe „Zamršena stanja“ Ivana Đurišića,  održat će se u utorak,  4. 6., u JU Muzej i galerija Tivat. 

Pročitajte više

Platforme za mlade u okviru KotorArt-a

Osim vrhunskih umjetničkih programa, jedinstvenih koncepata, europskih svjetskih zvijezda klasične glazbe, KotorArt posebnu brigu posvećuje mladima.

Pročitajte više

Autorska večer Vladana Lalovića u Skoplju

Pred brojnom publikom u Muzeju makedonske borbe za nezavisnost u Skoplju, autorsku večer je održao pjesnik, pisac i svestrani intelektualac Vladan Lalović.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura