Kultura

Fortifikacije Boke kotorske – Bokobran s Andrejom Žmegačom

U ovome je Bokobranu gostovao dr.sc. Andrej Žmegač s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu koji istražuje profanu arhitekturu, najvećim dijelom fortifikacijsku arhitekturu kako kontinentalne tako i jadranske Hrvatske.

Pročitajte više

Izložba „Odlikovanja iz fundusa Muzeja grada Perasta“ u Muzeju grada Perasta

U Muzeju grada Perasta će  u četvrtak, 30. 3., s početkom u 19h biti otvorena izložba „Odlikovanja iz  fundusa Muzeja grada Perasta“,  autorice  Aleksandre Simeunović, povjesničarke  umjetnosti.

Pročitajte više

Pijanist Danilo Rea u Herceg Novom

Danilo Rea, jedan od talijanskih vodećih jazz pijanista, školovao se na glazbenoj akademiji “Santa Cecilia” u Rimu.

Pročitajte više

Predstava “Čuvari tvog poštenja“ u Tivtu

U ponedjeljak, 27. 3., s početkom u 20 sati u Velikoj  dvorani Centra za kulturu  odigrat će se kazališna predstava  “Čuvari tvog poštenja”,  autorski projekt  Borisa Liješevića .

Uloge:

Pročitajte više

Šest odobrenih projekata i za Pomorski muzej Crne Gore

Ministarstvo kulture Crne Gore po Programu zaštite i očuvanja kulturnih dobara Crne Gore za 2017. godinu odobrio je 6 projekata Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.

Pročitajte više

Izložba „Skriveni svijet starih bokeljskih kužina“ u Kotoru

Izložba  „Skriveni svijet starih bokeljskih kužina“ u organizaciji  Pomorskog muzeja Crne Gore  - Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore održat će se u palači Grgurina u Kotoru  u petak, 24.3., s početkom u 20 sati.

Pročitajte više

Odobreni kulturni projekti Javnoj ustanovi Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor

U  okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017. godinu   Ministarstvo kulture Crne Gore je Javnoj ustanovi Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor odobrilo 3 projekta, u ukupnom iznosu od 9.300,00 eura.

Pročitajte više

O Festivalu klapa Perast s direktorom Festivala Milanom Kovačevićem

Današnji gost emisije „U svjetlu kulture“  je direktor Festivala klapa Perast gospodin Milan Kovačević.  U intervjuu smo razgovarali o povijesti Festivala, klapskom pjevanju, Lirici...  Gospodin  Kovačević nam je približio klapsko pjevanje, znača

Pročitajte više

Obilježavanje Svjetskog dana poezije u Kotoru

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor obilježit će Svjetski dan poezije u utorak 21. 3.2017. godine u 13 sati u velikoj dvorani  Kulturnog centra „Nikola Đurković“,  pod sloganom „U moje srce - zvon zvonili ste krinom ...” (R. Ratković).

Pročitajte više

Predstava „Dokle pogled seže“ u Tivtu

U Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, u ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 20 sati bit će odigrana predstava „Dokle pogled seže“, Kraljevskog pozorišta  „Zetski dom“ Cetinje.

Redatelj: Arpad Schilling

Pročitajte više

Promocija knjige "Herojski narod – priče iz Crne Gore” u Tivtu

U petak, 17. 3.,  s  početkom u 20:00h u  Galeriji ljetnikovca Buća Centra za kulturu Tivat, bit će održana promocija knjige "Herojski narod – priče iz Crne Gore” slavnog norveškog pisca i misionara skijaškog sporta kapetana Henrika Angela.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura