Kultura

Novi programi u okviru Don Brankovih dana muzike

KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog vikenda nastavljaju s novim programima, uz najstrože poštovanje svih mjera za zaštitu građana.

Pročitajte više

Promocija knjige Dragana Popadića „Krasne basne“ u petak

Promocija knjige Dragana Popadića „Krasne basne“, u organizaciji Centra za kulturu Tivat, održat će se 7.8., u petak,  u 21 sat u Atriju ljetnikovca Buća.

Pročitajte više

Izložba skulptura Matije Radovića u Tivtu

Izložba skulptura pod nazivom “Estetika forme i oblika”, autora Matije Radovića, upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat u četvrtak, 6.8.2020. godine.

Pročitajte više

Konferencija na temu “Festivali u doba krize”

U utorak, 4. 8., na Pjaci od kina, s početkom u 20h, Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike organizira  konferenciju na temu „Festivali u doba krize“.

Pročitajte više

Projekt #synergy KotorArt Don Brankovih dana muzike podržan od strane EU

Projekt KotorArt Don Brankovih dana muzike, pod nazivom #synergy, podržan je sa 410.930 eura na pozivu Kreativne Europe za podršku projekata suradnje na Zapadnom Balkanu. 

Pročitajte više

Izložba radova Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti

„Reimagine“ – naziv je izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, koja će biti otvorena u četvrtak,  30. 7., u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu, u Kotoru.

Pročitajte više

Lijepo je samo ono što se oku dopada?

“Istina koju moje figure nose… izranja izgleda, iznutra kao život sam.”

                                                                    Ogist Roden 1911. godine

 

Pročitajte više

"Pogled u tivatsku toponimiju" Domagoja Vidovića

Nastavljamo s objavom radova povezanih s toponimijom  Boke kotorske  i barskog područja dr. sc. Domagoja Vidovića s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Pročitajte više

KotorArt Don Brankovi dani muzike – najava programa

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacijskog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, usp

Pročitajte više

KotorArt - započeo serijal Malih noćnih razgovora

U petak, 24.7., na terasi Hotela Cattaro, u Kotoru, Ratimir Martinović, pijanist i direktor Festivala započeo je serijal Malih noćnih razgovora, a prvi sugovornik mu je bio naš istaknuti gitarist, Miloš Karadaglić.

Pročitajte više

Mali noćni razgovori na KotorArt Don Brankovim danima muzike

U petak, 24. 7., na terasi Hotela Cattaro, u Starom gradu Kotora, Ratimir Martinović, pijanist i direktor Festivala započeo je serijal Malih noćnih razgovora, a prvi sugovornik mu je bio naš istaknuti gitarista, Miloš Karadaglić.

Pročitajte više

Šest hrvatskih filmova u konkurenciji ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Među 49 filmova u ovogodišnjim programima konkurencije Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza, uvršteno je šest hrvatskih filmova i manjinskih koprodukcija.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura