Kultura

Ivan Ušumović o radu Novinarske izdavačke ustanove »Hrvatska riječ«

Današnji gost emisije „U svjetlu kulture“ je ravnatelj Novinarske  izdavačke  ustanove  »Hrvatska riječ« Ivan Ušumović, koji nam je približio rad Ustanove te više rekao o svemu.

Pročitajte više

Svečani koncert glazbenika iz Zagreba u Muzičkoj školi Tivat

U Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat, u subotu, 27. svibnja, s početkom u 20:30 bit će održan svečani koncert na kome će nastupiti Mješoviti pjevački zbor i solisti crkve sv. Blaža iz Zagreba.

Pročitajte više

Promocija knjige "Kotor - simbioza prirode i čovjeka"

Promocija  knjige "Kotor - simbioza prirode i čovjeka" u izdanju Turističke organizacije Kotor bit će održana u petak, 26. 5.,  u 13 sati u crkvi svetog Pavla u Starom gradu.

Pročitajte više

Premijera predstave ,,Malo o duši“ u Tivtu

Premijeri predstave  ,,Malo o duši“, autorice VislaveŠimborske, u adaptaciji i režiji proslavljene glumice CNP-a Varje Đukić premijerno će se  izvesti u srijedu, 24. 5.,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat,  s početkom u 20:30h.

Pročitajte više

Noć muzeja 2017. godine

Ove godine  manifestacija Noć muzeja organizira se 20. 5. Toga dana nacionalni i lokalni muzeji bit će otvoreni do kasnih večernjih sati.

Pročitajte više

Izložba „ Stećci Boke i zaleđa“ u Muzeju grada Perasta

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Međunarodne manifestacije  „Noć muzeja“  Muzej grada Perasta  organizira izložbu  „ Stećci Boke i zaleđa“ , koja će biti otvorena u petak, 19.5., s početkom u 20h.

Pročitajte više

Otvorenje PURGATORIJA mjuziklom „Mister Dolar“

Ovogodišnje Purgatorije, prestižnog Festivala mediteranskog teatra, održat će se 22. lipnja mjuziklom pod nazivom „Mister Dolar“, koga će tivatskoj publici predstaviti Pozorište na Terazijama iz Beograda.

Pročitajte više

Koncert Kotoranke Tanje Ševaljević Bogdanović

U okviru Kotorske koncertne sezone, u četvrtak 18.5., u Koncertnoj dvorani - crkva Sv.Duha nastupit će violinistica,  rođena Kotoranka Tanja Ševaljević Bogdanović, koju će na klaviru pratiti Aleksej Molčanov.

Pročitajte više

Književna večer Andrije Radulovića večeras u Tivtu

U utorak,  16. svibnja,  u Galeriji ljetnikovca „Buća“ s početkom u 20:30 h bit će održana  književna  večer,  autora Andrije Radulovića. Na promociji će, pored autora, govoriti književnik i direktor Radio Tivta Dragan Popadić.

Pročitajte više

Promocija knjige aforizama „ Sinje more i kapljica vode“ u Kotoru

Promocija knjige aforizama  „ Sinje more i kapljica vode“ , autora Jovana  Erakovića  održat će se u Kinu "Boka" u Kotoru u utorak, 16. 5., s  početkom u 20 sati.Sudjeluju : Radomir Uljarević, Miladin Joksimović , Dragan Koprivica i autor.

Pročitajte više

Brojni programi ovogodišnjeg KotorArta ispunit će Kotor umjetnicima i gostima

IX. Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, planiran je za period od 29. lipnja do 14.

Pročitajte više

Izložba "Svadbeni spomenar Paštrovića" u Kotoru

U srijedu, 17. 5., s početkom u 20 h, u Galeriji solidarnosti u palači Pima, u Starom kotorskom gradu, bit će priređeno otvaranje dokumentarne izložbe  "Svadbeni spomenar Paštrovića", autorice dr.  Mile Medigović Stefanović.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura