Kultura

Izložba crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića otvorena u Biljardi

Izložbu čine dvije grafičke mape, sa po 10 radova, posvećenih izuzetno značajnim ličnostima crnogorske istorije – Svetom Petru i kralju Nikoli, koje su nastale povodom obilježavanja godišnjica smrti naših velikana – 190 godina od smrti Petra I i

Pročitajte više

Naš gost: Redatelj Aleksandar Vujović

Današnji gost emisije Bokobran je redatelj Aleksandar Vujović. Povod za razgovor su ovogodišnje Purgatorije, naročito natjecateljski  dio.

Pročitajte više

Odluke o nagradama - Purgatorije 2022.

 Žiri Šesnaestog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2022.

Pročitajte više

Izložba akademskog slikara Filipa Ristića u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba radova akademskog slikara Filipa Ristića bit će otvorena u četvrtak, 1. 9.,  u Muzeju i galeriji Tivat,  s početkom u 20 sati.

Pročitajte više

Prvi Festival etnološkog filma u Risnu

Prvi Festival etnološkog filma – RISAN 2022.,  održat će se u Risnu od 1.9. do 3. 9., u organizaciji NVO ''Medaur'' Risan – Društva za njegovanje kulturne baštine Risna.

Pročitajte više

FA „Ivan Goran Kovačić" iz Siska održao koncert u Tivtu

Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić" iz Siska  održao je sinoć   koncert  povodom 70 godina postojanja, na Ljetnoj pozornici u Tivtu. Na početku večeri, nazočne je pozdravila Marija Mitar, koja  je predstavila Ansam

Pročitajte više

Simbol bika u likovnoj umjetnosti

Čovjek i životinja, zemaljska bića,  čiji je međusobni odnos najvjerojatnije zastupljen još od samih početaka, a ogleda se ne samo u uzajamnom predatorskom odnosu i ljudskom uzgoju životinje, prehrani i odjeći od iste, već i njeno korištenje u zn

Pročitajte više

Najava Festivala knjige u Kotoru

Drugi  Festival knjige – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održat će se u Kotoru od 6. 9.

Pročitajte više

Predstava „Maškarate ispod kuplja” sutra na Ljetnoj pozornici

U natjecateljskom  programu ovogodišnjih Purgatorija  bit će odigrana kazališna predstava „Maškarate ispod kuplja”, kazališta „Marina Držića” iz Dubrovnika, u petak, 26. 8., s  početkom u 21 sat,  na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Tivat.

Pročitajte više

„In your face“ Ivice Aranđusa

Kroz cijelu povijest,  ženu prate međusobno suprotstavljena vjerovanja i odnosi (uglavnom muški definiranih) pogleda i shvatanja tradicije, religije i odraza u umjetničkim formama izražavanja.

Pročitajte više

Završen KotorArt – jedan od najuspješnijih do sada

Svečani koncert pod nazivom “Miloš & Avi”, sinoć u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju, zajedno s nedavnim recitalom briljantnog Kemala Gekića u Samostanskom kompleksu crkve sv.

Pročitajte više

„Filomena Marturano” i na ovogodišnjim Purgatorijama

Na ovogodišnjem Purgatorijama bit će izvedena  kazališna predstava „Filomena Marturano” u četvrtak, petak, i subotu (18., 19., 20.8.),  na sceni Atrija  ljetnikovca Buća,  s početkom u 21h. Ova predstava igra još od 2013.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura