Milorad Nikčević je bio kompletan intelektualac

Prije neki dan Crnu Goru je zatekla vijest o smrti prof. dr Milorada Nikčevića (1941-2021), akademika DANU i predavača na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Pročitajte više

Izložba minijatura na staklu u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba minijatura na staklu, autorice Ivane Babić, bit će otvorena u utorak, 19.10., u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Otvaranje Sinodalnog puta u Kotorskoj biskupiji

U subotu, 16. listopada 2021. u kotorskoj katedrali s početkom u 18 sati biti će svečano otvaranje Sinodalnog puta u našoj biskupiju, a na nedjeljnim misama narednog dana, Sinodalni put započet će na svim župama.

Pročitajte više

Muzička akademija u Zagrebu slavi 100. rođendan

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu proslavit će 100. obljetnicu svog osnutka mnogim događajima tijekom ove akademske 2021./2022 godine, a proslava će službeno i svečano početi u subotu, 16.

Pročitajte više

Ugraditi samo općeprihvaćene činjenice u udžbenike

U našem tjedniku pisali smo kako se u udžbeniku S reči na dela – Gramatika srpskog jezika za osmi razred osnovne škole skupine autora (izdavač BIGZ školstvo, 2021.), navodi da srpski, slovenski, makedonski i bugarski jezik pripa

Pročitajte više

S Predragom Vrabecom o „Tijelu bekraja“

Današnji gost  emisije „U svjetlu kulture“ je Predrag Vrabec, a povod  razgovora je njegova knjiga „Tijelo beskraja“.

Pročitajte više

„Atropa Belladonna" Dragića Rabrenovića promovirana u Kotoru

Promocija zbirke priča „Atropa Belladonna", autora Dragića Rabrenovića, održana je u press dvorani kotorskog Kulturnog centra.

Pročitajte više

Izložba fotografija „Kotor okom Zdravka Velimirovića” u Galeriji solidarnosti

„Kotor okom Zdravka Velimirovića” - naziv je izložbe fotografija autora Zdravka Velimirovića, koja će biti otvorena u ponedjeljak, 18. 10., u 18 sati, u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Pročitajte više

HGI - Admiral Vladimir Barović zaslužuje svoju ulicu

I nakon trideset godina od ratnih zbivanja u regionu  sasvim je izgledno da je kod dobrog dijela naših građana nacionalizam i dalje vladajuća ideologija. Mlade generacije rođene nakon rata odgajaju se na negiranju i relativiziranju zločina.

Pročitajte više

Promocija zbirke kratkih priča „Bio jednom jedan virus"

JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor u suradnji sa Festivalom fantastične književnosti REFESTICON organizira  promociju zbirke kratkih priča učenika osnovnih i srednjih škola „Bio jednom jedan virus",  u petak,  15.

Pročitajte više

Uspješno realizirana kampanja „Pravac muzej”

Kampanja „Pravac muzej“ kojom je Općinska javna ustanova “Muzeji” Kotor obilježila  „Dječju nedjelju“, planetarnu manifestaciju u slavu djeteta, uspješno je realizirana.

Pročitajte više

Adriano Trindade - jazz koncert u Kotoru

Za ljubitelje jazz glazbe JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor organizira koncert brazilskog virtuoza na gitari Adriana Trindadea.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to