Društvo

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Danas se u Skupštini Crne Gore vodila rasprava o Zakonu stan za sve, koji je stigao kao prijedlog oporbene Ure. Predsjednik Kluba zastupnika DUA i HGI Adrijana Vuksanović je pohvalio ovo zakonski okvir kao dobru osnovu za rješavanje važnog problema naših građana. Osvrnuo se i na aktualnu problematiku u nedostatku napajanja el. energijom u Tivtu i Budvi, kao i problem dijela građana Tuzi koji nemaju redovno snabdijevanje vodom. Njegovo izlaganje možete poslušati u nastavku.

Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Gost naše današnje emisije Sasvim običan svijet je gospodin Vatroslav Belan, član BK „ Kalimanjac“. „Đir neće stat, fešta ide dalje“ je slogan ovogodišnje 68. Bućarske olimpijade,  čiji je upravo organizator BK „Kalimanjac“, a o samim pripremama, organizaciji i otvaranju možete čuti u narednim minutama ovog intervjua.
Na 68. Bućarsku olimpijadu možete se prijaviti do 19.7.,  na mail:  bkkalimanjac@gmail.com ili na broj mobitela:  069-594-815.

Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Turistička organizacija Općine Tivat najavljuje koncert regionalne zvijezde Alena Islamovića.
"Alen Islamović, jugoslovenski i bosanskohercegovački pjevač poznat pod umjetničkim imenom Alen, bivši pjevač grupa Divlje jagode i Bijelo dugme koji se od 1989. upustio u solo karijeru.Heroj, 30 kvadrata, Haj nek se čuje, haj nek se zna, samo su neke od pjesama Alena Islamovića, koji će ovog ljeta zabavljati mještane i posjetioce grada Tivta, 15. 7. na Gradskoj rivi Pine. Dođite da zajedno povedemo još jednu noć za pamćenj" - pozivaju iz TO Tivat.

Poštovani predsjedniče Plenković,

 

Sinoć je ispred crkve u Gornjoj Lastvi koncert održala klapa Kaše iz Dubrovnika.
Na početku, prisutne je pozdravila Dejana Stjepčević, koja je nešto više rekla o samoj klapi i njihovom radu. Prisutni su uživali u prepoznatljivim stihovima i pjesmama te u predivnom ambijentu, u sklopu Dana pejzaža u Gornjoj Lastvi.

Sponzori večeri bili su: Dubrovačko- neretvanska županija, Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat i Porto Montenegro.

U nastavku možete pročitati intervju češke  veleposlanice u Crnoj Gori, koja se  osvrnula na značaj KotorArt-a za kulturnu diplomaciju,  rezultate izbora za EU Parlament, odnose Crne Gore i Češke, ratu u Ukrajini, kao i ostale aktualne teme.

Koji je značaj KotorArt festivala za kulturnu diplomaciju i Republiku Češku?

Današnji blagdan svjedočanstvo je državotvorne snage i slobodarske ideje koja je Crnu Goru svrstala među zemlje civiliziranog svijeta. Vrijeme u kojem živimo traži od nas da te vrijednosti njegujemo i jačamo, kako bi zajedno gradili sretnu budućnost. Prosperitet zemlje u kojoj živimo ovisi o nama samima i naše spremnosti da ustrajno doprinosimo boljitku društvene stvarnosti. Dokazali smo da možemo i znamo odgovoriti na izazove, uvjereni smo da ćemo u vremenu pred nama mudrom i državničkom politikom našu zemlju izvesti iz balkanskih izmaglica u svjetliju budućnost. 

Subota, 13. srpnja 2024.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti.  

Trinaesti srpanj se u Crnoj Gori slavi kao Dan državnosti, jer joj je toga datuma 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata neovisnost, a istog dana 1941. godine dignut je općenarodni antifašistički ustanak. To je bio uvod u Narodno-oslobodilačku borbu, u kojoj je, važnim političkim odlukama, počela obnova državnosti Crne Gore, ukinute 1918. njezinim prisjedinjenjem Srbiji, odnosno Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, koja je kasnije postala Jugoslavija.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim  građankama i građanima Crne Gore upućuje srdačne čestitke povodom Dana državnosti naše zajedničke domovine, Crne Gore. Hrvatski narod u Crnoj Gori će i ubuduće djelovati na  napretku Crne Gore kao multietničke i multikulturalne te na boljitku svih njezinih  građana.

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Stranice

Subscribe to RSS - Društvo