Vijesti

U Zagrebu održana međunarodna konferencija o zelenim bibliotekama „Let’s Go Green!“

U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva od 8. do 10. 11., održana je 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama Let’s Go Green!

Pročitajte više

Slobodan Bobo Slovinić o svom likovnom stvaralaštvu

Današnji gost emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je slikar Slobodan Bobo Slovinić, a povod razgovora bila je nedavna izložba u muzeju Mimara u Zagrebu, gdje je predstavio dva ciklusa svojih slika „Le Corps“ i „Mediteranski horizonti“.

Pročitajte više

Promocija knjige prof. dr. Antuna Sbutege „Historija pomorstva Crne Gore“

Promocija knjige „Historija pomorstva Crne Gore“ u kontekstu jadranskog, mediteranskog i svjetskog pomorstva, autora prof. dr. Antuna Sbutege održat će se 20.11, s početkom u 18 sati, u Palači Grgurina u Kotoru.

Pročitajte više

U Perastu obilježeno 300 godina od smrti Vinćenca Marije Koronelija

300 godina od smrti venecijanskog kartografa Vinćenca Marije Koronelija obilježeno je sinoć u Muzeju grada Perasta izložbom pod nazivom „Vinćenco Marija Koroneli i Perast“.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Luka Tomanović

„Počeo sam da vajam kao dijete u Lepetanima, pored mora. Sjećam se, majka je čuvala od kiše moje radove na skrovitim mjestima da se moja „mala umjetnost“ ne bi raspala. Tu se javila prva moja želja za oblikovanjem.

Pročitajte više

Kako su Boku doživjeli likovni umjetnici iz Zagreba?

U Bokobranu su gostovali slikar Grgur Akrap, te slikarice Natalia Borčić i Ana Ratković-Sobota koji su izlagali na izložbi „Ususret prirodi“ održanoj u Muzeju i galeriji Tivat od 3. do 16.

Pročitajte više

Posjet ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića HNV- u

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske  i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je  na redovitom sastanku ministara obrane zemalja Američko-jadranske povelje (A5), koji  se održao u Budvi.

Pročitajte više

Koncert „Od Kvarnera pa do lijepe Boke“ u Tivtu

Koncert „Od Kvarnera pa do  lijepe Boke“  održat će se 17.11., u subotu, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Nastupit će Poly i Mare Blue, a kao gost večeri Klapa Jadran.

Pročitajte više

Koncert „Opjevanom gradu“ u crkvi Svetog Duha

Povodom Dana Općine Kotor Međunarodni festival klapa  Perast, Kulturni centar  Kotor i  M.Š. “Vida Matjan ” organiziraju koncert “Opjevanom gradu ” 18. 11.,  u dvorani crkve Svetog Duha, s početkom  u 19 sati.

Pročitajte više

Predsjednica Hrvatske odlikovala Vatrene

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je primila hrvatske nogometne reprezentativce i ostale članove delegacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je

Pročitajte više

Donacija Slobodana Boba Slovinića hrvatskoj knjižnici „ Ljudevit Gaj “

Jučer je  poznati i priznati crnogorski slikar Slobodan Bobo Slovinić  hrvatskoj knjižnici „ Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi  donirao  niz svojih značajnih izdanja . Donacija obuhvaća monografije, kataloge i publicistička izdanja.

Pročitajte više

Crnogorski simfonijski orkestar u Tivtu

U četvrtak,  15.11.,  u Velikoj dvorani  Centra za kulturu,  s početkom u 20:00 h, a u okviru programa “Novembarski dani Tivat 2018.”,  bit će održan koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Pročitajte više

Stranice