Vijesti

S Nadom Baldić o glazbenom festivalu „Glas Boke“

Današnja gošća Radija Dux je gospođa Nada Baldić, predsjednica NVU Stađuni od kulture. Razgovarali smo o nedavno održanom festivalu „Glas Boke“, koji se po četvrti put održao u Kotoru.

Pročitajte više

Pravac muzej, smjer škola!

„Kofer od muzeja kruži školama!

Ako ste kotorski đak, možda zavirite u „kofer od muzeja”!

Možda upoznate upotrebne predmete proteklih vjekova koje su koristili naši djedovi i bake?“

Pročitajte više

Svjetski dan staništa i zaštite životinja

„U želji da vam svima čestitamo Svjetski dan staništa i zaštite životinja primorani smo da vas podsjetimo da prve aktivnosti i prvi projekti zaštite staništa (vode i zemlje) i životinja su potekli zvanično baš iz grada Kotora i Boke još davne 199

Pročitajte više

„Tamo gdje dobrota raste “

Program „Dječje nedjelje“, koji će se održati u Tivtu od 3. 10. do 7. 10., pod motom „Tamo gdje dobrota raste“, možete pogledati na priloženom plakatu.

Pročitajte više

"Dječija nedjelja" u Kulturnom centru Kotor

Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor i ove godine obilježit će "Dječiju nedjelju", u periodu od 3. 10. do 7. 10.

Pročitajte više

Uz predizborne aktivnosti...

 Prisjećanje na izbore 1936., na području tivatske općine.

Pročitajte više

KotorArt - poziv mladim glazbenim talentima

Međunarodni festival KotorArt i Fondacija Don Branko Sbutega pozivaju mlade glazbenike  da se prijave na natječaj za sudjelovanje  u projektu #synergy: Jačanje kapaciteta industrije klasične muzike na Zapadnom Balkanu.

Pročitajte više

Proslavljen blagdan sv. Jeronima u Herceg Novom

Proslava nebeskog zaštitnika Župe i grada Herceg Novog održana je jučer svetim misama u 10 i u 18 sati. Svečanu svetu misu u 18 sati predslavio je  don Srećko Majić. Don Srečko se osvrnuo na život Sv.

Pročitajte više

U Europskom parlamentu o baštini bokeljskih Hrvata

U Bruxellesu je održana konferencija o baštini bokeljskih Hrvata u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak.

Pročitajte više

Stjepan Udovičić, predsjednik Hrvatsko-crnogorskog poslovnog kluba: Hrvatskoj može korisiti iskustvo Crne Gore u reformama finansijskog i platnog sistema

„Naš dugoročni cilj je dodatno unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori kroz zalaganje za ekonomski sistem slobodnog preduzetništva, reformu radnog zakonodavstva, vladavinu prava i otvorenu tržišnu ekonomiju, kako bi se nastavio priliv inves

Pročitajte više

Sutra počinje popis u Srbiji: hoće li biti i koliko Hrvata manje

U Srbiji u subotu počinje popis stanovništva za koji u vodstvu hrvatske zajednice kažu da će biti presudan za budućnost zajednice, njihov položaj i snagu institucija, zbog čega je vođena intenzivna kampanja pod nazivo

Pročitajte više

TO Tivat kroz niz aktivnosti obilježava Svjetski dan turizma

Turistička organizacija Tivat će povodom Svjetskog dana turizma, u utorak, 4.10., obilježiti niz aktivnosti u Gornjoj Lastvi.  Tema Svjetskog dana turizma je “Rethinking Tourism”.

Pročitajte više

Stranice