Vijesti

Proslavljen blagdan sv. Roka

U Donjoj Lastvi jučer je proslavljen patron župe Sveti Roko. 

Pročitajte više

Sjajna atmosfera na „Fešti od rogača“ uz Alena Nižetića

Tradicionalna, deseta po redu„Fešta od rogača“ održana je jučer u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, a uz potporu: Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Općine Tivat, Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog nacional

Pročitajte više

U Tivtu otvorena izložba „Likovne korelacije Tivta i Zagreba“

Izložba „Likovne korelacije Tivta i Zagreba“ otvorena je sinoć u Muzeju i galeriji Tivat i predstavlja nastavak likovnog programa, koji je počeo prošle godine izložbom „U susret prirodi“.

Pročitajte više

Klapa „Stine“ oduševila nastupom

Sinoć je na platou ispred župne crkve sv. Ane u Đurićima održan koncert zagrebačke klape „Stine“. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u klapskim zvucima, a u organizaciji NVO „Zaljev hrvatskih svetaca“.

Pročitajte više

Dvije godine od odlaska velikog Mladena Lompara

Mladen Lompar (rođen na Cetinju 22. marta 1944, umro 15. avgusta 2017. u Kotoru), pjesnik, likovni kritičar. Muzejski savjetnik. Završio je Filozofski fakultet (Odsijek za istoriju umjetnosti) u Beogradu.

Pročitajte više

"Fešta od rogača" večeras u Donjoj Lastvi

Tradicionalna "Fešta od rogača", u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ održat će se večeras  u 21 sat ispred crkve sv. Roka u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Radovi renomiranih zagrebačkih slikara večeras u Muzeju i galeriji Tivat

Muzej i galerija Tivat ovoga ljeta nastavlja s likovnim programom vrijednim pažnje stručne i šire javnosti,  koji je započet prošle (2018.) godine izložbom „Ususret prirodi“.

Pročitajte više

Uskoro Seniorska kartica s popustima

Pored Omladinske kartice,  koja ovoj populaciji omogućava veliki broj popusta u trgovini i korištenju različitih usluga, Općina  Tivat uskoro će uvesti i Seniorsku karticu.

Pročitajte više

Sveti Roko – zagovornik bolesnika

Danas se spominjemo svetog Roka, sveca koji je svoj život posvetio brizi za oboljele od kuge – bolesti od koje je kasnije i sam obolio. Proglašen je zaštitnikom od kuge, ali i od ostalih zaraznih bolesti. Sveti Rok se rodio g. 1295.

Pročitajte više

Nabavka i ugradnja video nadzora u OŠ Drago Milović

Predsjednik  Općine Tivat dr.  Siniša Kusovac potpisao je s poduzećem „Comtel“ iz Podgorice, ugovor o nabavci i ugradnji video nadzora u Osnovnoj školi “Drago Milović”.

Pročitajte više

HGI: Intenzivne pripreme za predstojeće izbore

Jučer je  u Tivtu održana prva sjednica Središnjega odbora  Hrvatske građanske inicijative pod  predsjedavanjem Adrijana Vuksanovića, a čiji su članovi: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljilja Velić, Miros

Pročitajte više

Priopćenje OO HGI Kotor – Nacrt lokalnog plana zaštite okoliša

Na  dnevnom redu  XXVII. sjednice Skupštine Općine Kotor je i izuzetno značajan  Nacrt lokalnog plana zaštite okoliša 2019.- 2023.

Pročitajte više

Stranice