Vijesti

Osigurani prvi udžbenici za srednjoškolce hrvatske nastave u Srbiji

 Prvi put od formiranja hrvatskih odjela na srednjoškolskoj razini prije 14 godina Srbija je osigurala udžbenike na hrvatskom jeziku, koji su u skladu s programom nastave i učenja, objavili su u srijedu mediji na hrvatskom u Vojvodini.

Pročitajte više

Program proslave sv. Tripuna

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije sv. Tripuna ove će se godine održati u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. veljače, Kolo sv.

Pročitajte više

Veselko Grubišić neumorni diplomata svjetskog renomea

Nekada svojim rođenjem svako od nas čudesnim putevima sudbine u svom životu stigne do visokog društvenog, intelektualnog, i političkog establišmenta i na tom putu ispiše najljepšu stranicu svoje lične istorije ali i istorije svoje države i svog d

Pročitajte više

Josip Radić – kamene minijature, svjedoci vremena i vjere

Današnji gost Radija Dux  bio je Josip Radić, samouki umjetnik, koji stvara prava umjetnička djela s bračkim kamenom.

Pročitajte više

Poziv tivatskim poduzetnicima za certifikaciju i dobivanje ekološke oznake Good Travel Seal

„Svjedoci smo da je turizam jedan od prvih sektora duboko pogođen mjerama suzbijanja COVID-19 što je dovelo do nezapamćenog uticaja na radna mjesta i putovanja.

Pročitajte više

Hrvatski animirani film Dalibora Barića u utrci za Oscara

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, potvrdio je Hini autor koji kaže da mu je sve to još jako nestvarno.

Pročitajte više

Kotorska biskupija - Izvještaj o prikupljenim sredstvima za stradale u potresu

U nedavnoj akciji prikupljanja pomoći za stradale u potresu na području Sisačko-Moslavačke županije Kotorska biskupija sakupila je iznos  od 17.930 €.

Pročitajte više

SP rukomet - Hrvatska osvojila prvo mjesto u skupini

Hrvatska rukometna reprezentacija je u posljednjoj utakmici prvog kruga svjetskog prvenstva pobijedila Katar sa 26-24 (13-11) osvojivši prvo mjesto u skupini C, te tako prenijela tri boda u drugi krugu natjecanja. Uoči utakmice Katar je predvodi

Pročitajte više

Crveni križ Crne Gore uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene potresom

Crveni križ Crne Gore je danas uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim potresom.

Pročitajte više

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore šalje novčanu pomoć za stradale u potresu

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, danas šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Prikaz vinove loze i grožđa u likovnoj umjetnosti

Još od perioda antike, filozofi su se bavili shvaćanjem i estetikom umjetnosti iz čega nastaje: Mimesis-antički pojam koji u najgrubljem prijevodu predstavlja oponašanje stvarnosti u likovnoj umjetnosti.

Pročitajte više

Stranice