Vijesti

Međunarodni likovno-literarni natječaj na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići 2022. na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“ raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8.

Pročitajte više

Započeo fotografski natječaj Upoznaj Hrvatsku

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu foto

Pročitajte više

Simbolika ptice u (likovnoj) umjetnosti – Galeb

„Prije jutra u zoru

S galebima na moru...“

Ribari, Vinko Coce

Pročitajte više

Izložba fotografija „Kotor okom Zdravka Velimirovića” otvorena u Galeriji solidarnosti

Izložba fotografija „Kotor okom Zdravka Velimirovića”, otvorena je u Galeriji solidarnosti, gdje su, osim fotografija o Kotoru i Crnoj Gori, predstavljeni i Velimirovićevi dokumentarni filmovi posvećeni Kotoru, „Kako spasiti grad” i „U spo

Pročitajte više

„Duga tradicija pomorskih nauka” – održano predavanja o Bokeljskoj mornarici

Muzej grada Perasta započeo je s realizacijom projekta "Duga tradicija pomorskih nauka“, koji OJU "Muzeji" Kotor sprovodi u suradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

Pročitajte više

"Nemjerljiv doprinos u jačanju zajedništva Hrvata i Crnogoraca"

Povodom smrti Milorada Nikčevića, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je njegovoj obitelji uputio telegram, čiji sadržaj prenosimo:

Poštovana obitelji Nikčević,

Pročitajte više

Incidenti u CG, Srbiji i Kosovu razlog za ozbiljnu zabrinutost

Nedavni incidenti u Crnoj Gori i na granici Srbije i Kosova razlog su za ozbiljnu zabrinutost, kazao je ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Pročitajte više

Dan kravate - simbola hrvatske kulturne baštine

Na prijedlog Academiae Cravaticae, neprofitne udruge koja se bavi kulturnom zaštitom kravate, Hrvatski sabor 2008. godine proglasio je 18. listopada  hrvatskim Danom kravate.

Pročitajte više

Najava projekta „Duga tradicija pomorskih nauka”

Muzej grada Perasta (OJU “Muzeji” Kotor) potpisao je ugovor o poslovno – tehničkoj suradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

Pročitajte više

Na praznik zajednice počela obnova rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu

Ministrica kulture i informiranja Srbije Maja Gojković i čelnica Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Jasna Vojnić oslikavanjem lika bana Josipa Jeličića na zidu svečane dvorane označile su u subotu navečer početak unutarnjih radova na

Pročitajte više

Milorad Nikčević je bio kompletan intelektualac

Prije neki dan Crnu Goru je zatekla vijest o smrti prof. dr Milorada Nikčevića (1941-2021), akademika DANU i predavača na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Pročitajte više

Izložba minijatura na staklu u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba minijatura na staklu, autorice Ivane Babić, bit će otvorena u utorak, 19.10., u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Stranice