Vijesti

Grlić Radman - snažna podrška Hrvatima i njihovim predstavnicima u Crnoj Gori

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman danas je sa suradnicima posjetio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. Ovo je prvi ministrov posjet Crnoj Gori, koji će se nastaviti u Podgorici. 

Pročitajte više

Objavljeno novo izdanje pomorske karte Boke

Sektor za hidrografiju i okeanografiju (SHO) je tokom pandemije COVID-19, prateći epidemiološka uputstva Instituta za javno zdravlje i Nacionalonog koordinacionog tijela, započeo hidrografske premjere 14 pristaništa za potrebe JP Morsko dobro rad

Pročitajte više

Hrvatica dobitnica prestižne španjolske nagrade

Hrvatska liječnica Amadea Mjertan, koja protekla tri mjeseca u Madridu liječi oboljele od koronavirusa, među dobitnicima je prestižne španjolske nagrade Princeza od Austrije.

Pročitajte više

Izgubljena slika Vlaha Bukovca na aukciji u Beču – riječ je o portretu nastalom u San Franciscu

Slika Vlaha Bukovca “Portret Julije Dunphy Piercy” ponuđena je na prodaju na aukciji europskih umjetnina 19. stoljeća, koja će se održati u ponedjeljak 8.

Pročitajte više

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata za izdavačku djelatnost

U Kabinetu predsjednika Općine Tivat danas je upriličeno potpisivanje ugovora s realizatorima projekata, koji su sredstva dobili na osnovu Odluke o sufinanciranju projekata za izdavačku djelatnost za 2020.godinu.

Pročitajte više

“Kotorska pašta” u subotu

Manifestacija “Kotorska pašta” će u organizaciji Mjesne zajednice Stari grad biti održana u subotu, 6. 6., s početkom u 10 sati i 30 minuta na ulazu u Stari grad. 

Pročitajte više

Ivanišević: "Adria Tour" svjetska je prilika za Zadar i Hrvatsku

 Legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević po prvi se put u svojoj bogatoj karijeri našao u ulozi direktora turnira i to "Adria Toura" koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru.

Pročitajte više

„Hrvatska nacionalna manjina u vremenu korone“

U časopisu Matice hrvatske "Vijenac", od 7. svibnja 2020., objavljen je članak savjetnika s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. sc.

Pročitajte više

P(i)jat od žućenice u znak zahvalnosti

U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije Žućenica fest, a umjesto centralnog popularnog programa ''P(i)jat od žućenice'', u četvrtak, 4.

Pročitajte više

Jubilarni Splitski festival početkom srpnja

Poznate su pjesme i izvođači Splitskog festivala 2020. koji će se održati početkom srpnja na splitskim Prokurativama. Na ovogodišnjoj jubilarnoj 60.

Pročitajte više

Izložba o stradavanjima i važnosti Zagrebačke katedrale

Izložba "Prvostolna crkva zagrebačka: Atrium ecclesiae - forum populi", postavljena je u auli Gradske knjižnice u povodu Dana grada Zagreba kako bi se skrenula pozornost na važnost Zagrebačke katedrale i stradanja u potresima 1880.

Pročitajte više

Hodočašća na otok Gospe od Milosti

Raspored hodočašća na otok Gospe od Milosti:

2. svibnja (subota)  –  sv. misa u 16 sati

6. lipnja (subota)   –    sv. misa u 16 sati

4. srpnja (subota)  –    sv. misa u 16 sati

Pročitajte više

Stranice