Kultura

Današnji gost emisije Bokobran je Bartolomej Stanković, pijanist i profesor na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U razgovoru smo saznali o dojmovima koje nosi s  nastupa u Tivtu,  a povodom koncerta “Ususret Božiću”.

Što ga je opredijelilo prema glazbi  i  više o njegovom Balkan madness koncertu, podijelio je s našim slušateljima u današnjoj emisiji.

O pedagoškom radu, klasičnoj glazbi, odnosu mladih prema istoj, ali i budućnosti reproduktivnih umjetnosti, kao i čitav razgovor možete poslušati u audio- zapisu.

Srijeda, 25. siječnja 2023.

U Komornoj dvorani  Muzičkog centra Crne Gore, večeras u 20 sati,  nastupit će klavirski kvintet ,,Parestum". Ovaj ansambl, koji nosi stari naziv grada Perasta, prvi put u ovom sastavu  nastupio je u okviru dvanaestog  Festivala gudača. Nastupit će Bojan Martinović, Vujadin Krivokapić, Miša Berkut, Ana Zakrajšek i Zoran Zakrajšek. Članovi kvinteta su profesori MA Cetinje i članovi Simfonijskog orkestra Crne Gore. Na programu su djela Schuberta i Humela.

 

 

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023.

Danas su naše gošće bile Doris Deković i Dora Štampić, koje su nam svima poznate po brojnim glazbenim nastupima. Podsjećamo, na festivalu Glas Boke, Doris je osvojila prvo, a Dora drugo mjesto. Nedavno su nastupile i povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, a više o svemu poslušajte u intervjuu s  talentiranim curama.

Ponedjeljak, 16. siječnja 2023.

Negdje na dnu oceana, skriven među čvrstim i sigurnim oklopom školjke; leži on, najsavršeniji među svim draguljima ovoga svijeta – biser. Savršen takav kakvog ga je priroda načinila, smatra se jedinstvenim i nesvakidašnjim, a perfektan baš zato jer mu za razliku od drugih, nije potrebna čovjekova prerada.

Utorak, 03. siječnja 2023.

Novu 2023. započinjemo uz pjesmu i ples na Matičinoj Zimskoj školi hrvatskog folklora. Od 3. 1. 2023. deset dana polaznici ZŠHF učit će pjesme, plesove, običaje, nošnje, glazbala… jadranske etnokoreološke zone.

Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Tivat, održat će se danas, 29. 12.,  u Koncertnoj dvorani Muzičke škole. Početak koncerta je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Koncert ,,Ususret Božiću”, održat će se   21. 12. , večeras,  u Muzičkoj školi u Tivtu,  s početkom u 19 sati.  Naziv koncerta je ,, Ususret Božiću”  te će izvođači tenor Ileš Bečei i bariton Siniša Markanović, uz pratnju pijanista Bartolomeja Stankovića, izvesti prigodni božićni repertoar, i sakralnog i svjetovnog tipa. U programu će, svakako, biti  i brojni poznati i popularni  napjevi.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj    organizira   predstavljanje  izdanja Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku:  prof. dr. sc. Mare  Marić,  Otok na kome cvjetaju  limuni -  Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu. Promocija će se održati  u Galeriji  Pomorskog muzeja Crne Gore u  Kotoru ,  danas, s početkom u 18 sati.

Ponedjeljak, 19. prosinca 2022.

Koncert ,,Ususret Božiću“,  održat će se u srijedu, 21. 12. 2022., u Koncertnoj dvorani Muzičke škole u Tivtu, s početkom u 19 sati. Koncert se održava u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i uz podršku Javne ustanove Muzičke škole Tivat. 

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj    organizira   predstavljanje  izdanja Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku:  prof. dr. sc. Mare  Marić,  Otok na kome cvjetaju  limuni -  Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku LokrumuPromocija će se održati  u Galeriji  Pomorskog muzeja Crne Gore u  Kotoru ,  21.12., s početkom u 18 sati.

Stranice

Subscribe to RSS - Kultura