Društvo

Kristini Miljenović treća nagrada na Guitar Art Festivalu

Na Guitar Art Festivalu, koji  je ovog vikenda održano u Beogradu,  učenica Muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora Kristina Miljenovic je osvojila III. nagradu (90.80 bodova).

Pročitajte više

Kultura sjećanja: “Nacrt za retrospektivu” Hrvoja Marka Peruzovića

Govoreći o stvaralaštvu hrvatskog umjetnika Hrvoja Marka Peruzovića, govorimo o jednom stvaralačkom opsegu, koje se prostire između slikarstva i poezije.

Pročitajte više

Fešta kamelija počinje 23. ožujka

Tradicionalna „Fešta kamelija Stoliv 2019." počet će u subotu, 23. ožujka, u 10 sati likovnom i literarnom radionicom u prirodi pod nazivom "Kamelija u srcu Boke".

Pročitajte više

Priopćenje HNV-a povodom napada na Igora Tomkića

Povodom jučerašnjeg  napada na Igora Tomkića iz Berana Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore   izražava duboko žaljenje i izrazitu zabrinutost te najoštrije osuđuje takav kukavički čin, koji nije samo atak na fizički integritet jedne osobe samo zb

Pročitajte više

Ivana Tomkić o jučerašnjem napadu na njezinog supruga

Jučer smo na portalu Radija Dux objavili članak o Igoru Tomkiću iz Berana, koji se već duže vrijeme bori  s maltretiranjem od strane pojedinih lica te strahuje za sigurnost svoje obitelji.

Pročitajte više

Rasprave o proglašenju Dana hrvatskih iseljenika i njihovog zaštitnika

Pismo s prijedlogom za proglašavanje sv. Leopolda zaštitnikom hrvatskih iseljenika, upućeno uglednim hrvatskim iseljenicima na više od 60 e-mail adresa u više zemalja svijeta, u samo dva dana rezultiralo je 99% prihvaćanjem prijedloga.

Pročitajte više

Procesuirati vinovnike kukavičkog napada

Povodom današnjeg napada na Igora Tomkića iz Berana u cijelosti vam prenosimo priopćenje Hrvatske građanske inicijative.

Pročitajte više

Posjet i potpora župana Dobroslavića Radiju Dux

Župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić boravio je danas u Kotoru i Tivtu te posjetio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Jandroković: "Od srca vam čestitam na svemu što radite"

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravi u službenom  posjetu Crnoj Gori, gdje se u Kotoru i Tivtu susreo s  predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Pročitajte više

"Što će Hrvat u Beranama" - huligansko pitanje bez odgovora države

Igor Tomkić je Hrvat.

Iako je rođen u Beranama, neki, čini se, smatraju da mu, ipak, nije mjesto u tom gradu.

Pročitajte više

Pod kontrolom veliki požar u Tivtu

Veliki požar na lokaciji za privremenu selekciju sekundarnih sirovina kod Aerodroma u Tivtu izbio je danas oko 12 sati, ali je širenje zaustavljeno i požar je stavljen pod kontrolom zahvaljujući brzoj reakciji Službe za zaštitu od požara i spašav

Pročitajte više

Svjetski dan poezije u Kotoru u znaku natjecanja u recitiranju

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica, povodom Svjetskog dana poezije, 21. 3., s početkom u 13 sati u Kinu „Boka“ organiziraju  Općinsko natjecanje u recitiranju za osnovne i srednje škole.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo