Društvo

Nastavak edukativno-kreativnih radionica Kineski kroz igru

Uoči Dana kineskog jezika Ujedinjenih nacija koji se obilježava 20.

Pročitajte više

Dan Podružnice Bokeljske mornarice Tivat

„Na današnji dan, 17. aprila 1972. godine osnovana je Podružnica Bokeljske mornarice u Tivtu koja je ovaj datum je izabrala u čast i spomen na herojstvo mornaričkih oficira Milana Spasića i Sergeja Mašere, koji su 17. aprila 1941.

Pročitajte više

„Transfiguracija tijela“ – Željka Rutovića

Magistar socioloških nauka, publicista, fenomenolog i teoretičarmedijske kulture Željko Rutovićnedavno je u izdanju zagrebačkog Centra za filozofiju medija i mediološka istraživanja objavio knjigu „Transfiguracija tijela – društvena i medijska zn

Pročitajte više

Pomorski muzej obilježava jubilej herojskog podviga Spasića i Mašere

Ove godine obilježava se 80 godina od podviga narodnih heroja Milana Spasića i Sergeja Mašere. Tim povodom, JU Pomorski muzej Crne Gore organizirat će posjet učenika  iz kotorske osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Dobrote.

Pročitajte više

Prijem za boćara Graciju Stjepčevića

Predsjednik Skupštine općine Tivat dr. Andrija Petković upriličio je prijem za mladog boćarskog reprezentativca Crne Gore, Graciju Stjepčevića i njegovog trenera u matičnom klubu Mira Petkovića.

Pročitajte više

Bokeljska mornarica Kotor uputila pismo zahvalnosti ministrici Bratić

Iz Bokeljske mornarice Kotor upućeno je pismo zahvalnosti ministrici prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore prof. dr. Vesni Bratić, koje u cijelosti prenosimo:

"Poštovana ministarko Bratić,

Pročitajte više

42 godine od razornog potresa

Prije 42 godine  na današnji dan 15.travnja 1979. godine u 7 sati i 19 minuta, razoran  potres pogodio je Crnu Goru.  Epicentar je bio petnaestak kilometara od crnogorske obale između Bara i Ulcinja u moru.

Pročitajte više

Promocija Tivta na portalu Good Travel Guide

Tivat, ulaskom u Green Destinations, očekuju brojne pogodnosti, koje se između ostalog odnose i na globalno prepoznavanje kao turističke destinacije.

Pročitajte više

Zašto smo ujedinjeni samo u nevolji?

Juče su mnogi plakali. Od sreće. Pronađena je mala Kjara.

Pročitajte više

Tamo daleko

Dosadašnji period rada Vlade tj. nove parlamentarne većine primjeren je period za analizu odnosa vlasti prema vrijednostima građanskog društva.

Pročitajte više

Priopćenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Kotor

„Povodom nestanka maloljetnog lica na teritoriji Kavča, operativni štab obavještava javnost o sledećem. Akcija potrage je započela juče popodne i nije se prekidala.

Pročitajte više

Osvrt I. Škanate na TV duel Vuksanović - Stamatović

Stamatoviću, Stamatoviću, opet nisi učio, sjedi, 1!

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo