Društvo

Predstavljanje rječnika osobnih imena i predavanje "Imenima i jezikom Boke" sutra u Kotoru

Dr. sc. Domagoj Vidović, jezikoslovac i onomastičar, će sutra, u srijedu, 11. 12. 2019. održati predstavljanje Rječnika suvremenih hrvatskih osobnih imena i predavanje   pod naslovom "Imenima i jezikom Boke".

Pročitajte više

HGI – Hrvatsko srce za Crnu Goru naša trajna misija

Intoniranjem crnogorske i hrvatske himne započela je svečana večer u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, kojom je Hrvatska građanska inicijativa obilježila svoju 17. obljetnicu.

Pročitajte više

„Đir o′ bumbara“ u subotu

 Turistička organizacija Tivat Vas poziva na već dobro znanu gastro feštu „Đir o′ bumbara“, koja će se u okviru programa „Zimska bajka“ održati u subotu, 14. 12., od 11 h na Rivi Pine.

Pročitajte više

Otvaranje zimske sezone "Winter opening 2019./20."

Turistička organizacija Tivat najavljuje otvaranje zimske sezone „Winter opening 2019./20.“ na ski centru Kolašin 1600,  u subotu, 14. 12.2019. godine.

Pročitajte više

Proslava blagdana sv. Nikole u Herceg Novom

Blagdan Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i putnika, ove je godine u župi Herceg Novi proslavljen u posebnom ozračju.

Pročitajte više

Završena humanitarna akcija Help Portrait

Tijekom međunarodne humanitarne akcije Help Portrait u nautičkom naselju Porto Montenegro, tijekom četiri sata prikupljeno je 1.200 eura - čitav prihod od prodanih fotografija namijenjen je djeci s posebnim potrebama za čije se programske sadržaj

Pročitajte više

Čestitka Radio Tivta

Drage kolege! 

Pročitajte više

10 godina Radija Dux

Radio Dux danas obilježava desetu godinu od početka službenog emitiranja 6. prosinca 2009. godine.

Pročitajte više

Sveti Nikola – svetac djece i pomoraca

Sveti Nikola rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji (Liciji) u 3. st. Bogati roditelji dugo nisu mogli imati djece, pa su od Boga izmolili malog Nikolu koji ime dobiva po stricu biskupu u Miri.

Pročitajte više

Humanitarni bazar „Dan otvorenog srca“ u Tivtu

Jedanaesti novogodišnji humanitarni bazar „Dan otvorenog srca” bit će održan u Tivtu 23. 12., uz sudjelovanje brojnih organizacija, ustanova, poduzeća, škola i drugih institucija.

Pročitajte više

Jezik kao čuvar identiteta

Gošća današnje emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je prof. Ivana Kurtović Budja, s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

O raznolikosti hrvatskog jezika i njegovoj važnosti poslušajte u audio zapisu.

Pročitajte više

Održano predavanje o hrvatskoj jezičnoj raznolikosti

Predavanje na temu „Hrvatska jezična raznolikost kao čuvar baštine i hrvatskoga identiteta“ sinoć je u knjižnici Ljudevit Gaj u Donjoj Lastvi održala gospođa Ivana Kurtović Budja, profesorica s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo