Društvo

U Zagrebu održana međunarodna konferencija o zelenim bibliotekama „Let’s Go Green!“

U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva od 8. do 10. 11., održana je 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama Let’s Go Green!

Pročitajte više

Slobodan Bobo Slovinić o svom likovnom stvaralaštvu

Današnji gost emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je slikar Slobodan Bobo Slovinić, a povod razgovora bila je nedavna izložba u muzeju Mimara u Zagrebu, gdje je predstavio dva ciklusa svojih slika „Le Corps“ i „Mediteranski horizonti“.

Pročitajte više

Promocija knjige prof. dr. Antuna Sbutege „Historija pomorstva Crne Gore“

Promocija knjige „Historija pomorstva Crne Gore“ u kontekstu jadranskog, mediteranskog i svjetskog pomorstva, autora prof. dr. Antuna Sbutege održat će se 20.11, s početkom u 18 sati, u Palači Grgurina u Kotoru.

Pročitajte više

U Perastu obilježeno 300 godina od smrti Vinćenca Marije Koronelija

300 godina od smrti venecijanskog kartografa Vinćenca Marije Koronelija obilježeno je sinoć u Muzeju grada Perasta izložbom pod nazivom „Vinćenco Marija Koroneli i Perast“.

Pročitajte više

Posjet ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića HNV- u

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske  i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je  na redovitom sastanku ministara obrane zemalja Američko-jadranske povelje (A5), koji  se održao u Budvi.

Pročitajte više

Koncert „Od Kvarnera pa do lijepe Boke“ u Tivtu

Koncert „Od Kvarnera pa do  lijepe Boke“  održat će se 17.11., u subotu, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Nastupit će Poly i Mare Blue, a kao gost večeri Klapa Jadran.

Pročitajte više

Koncert „Opjevanom gradu“ u crkvi Svetog Duha

Povodom Dana Općine Kotor Međunarodni festival klapa  Perast, Kulturni centar  Kotor i  M.Š. “Vida Matjan ” organiziraju koncert “Opjevanom gradu ” 18. 11.,  u dvorani crkve Svetog Duha, s početkom  u 19 sati.

Pročitajte više

Donacija Slobodana Boba Slovinića hrvatskoj knjižnici „ Ljudevit Gaj “

Jučer je  poznati i priznati crnogorski slikar Slobodan Bobo Slovinić  hrvatskoj knjižnici „ Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi  donirao  niz svojih značajnih izdanja . Donacija obuhvaća monografije, kataloge i publicistička izdanja.

Pročitajte više

Crnogorski simfonijski orkestar u Tivtu

U četvrtak,  15.11.,  u Velikoj dvorani  Centra za kulturu,  s početkom u 20:00 h, a u okviru programa “Novembarski dani Tivat 2018.”,  bit će održan koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Pročitajte više

Izložba „Vinćenco Marija Koroneli i Perast“ u Muzeju grada Perasta

Izložba „Vinćenco Marija Koroneli i Perast“ bit će otvorena u srijedu,  14. 11.,  u Muzeju grada Perasta, s početkom u 19 sati. Autorica izložbe je  mr. Maja Uskoković, konzervatorica /restauratorica.

Pročitajte više

Otvara se prva poduzetnička učionica u OŠ „Drago Milović“

U organizaciji Sekretarijata za ekonomski razvoj i poduzetništvo Tivat, prva poduzetnička učionica u Crnoj Gori bit će otvorena danas  u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu. Otvaranju će prisustvovati predsjednik  Općine Tivat dr.

Pročitajte više

Hrvati iz čitavog svijeta u Šibeniku

U Šibeniku se proteklog tjedna održala 2.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo