Društvo

Zajednica Hrvata organizira „Dan kruha“ u Podgorici

Zajednica Hrvata i prijatelja – Crna Gora u subotu, 21. listopada, u 20 sati u okviru projekta „Plodovi života“, koji je prije svega okrenut starijim članovima društva, organizira „Dan kruha/hljeba“.

Pročitajte više

Potpisan ugovor s „Jedinstvom“ – nastavak radova na kanalizacijskom i sistemu vodosnabdijevanja u Tivtu

Direktor poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Alen Krivokapić potpisao je jučer u Kotoru, ugovor s poduzećem „Jedinstvo“, vrijedan 1.912.970 eura, a za koji je sredstva osigurala Općina Tivat kroz kreditnu liniju KfW banke.

Pročitajte više

Nova donacija Knjižnici „Ljudevit Gaj“

Hrvatsku knjižnicu „Ljudevit Gaj“ u Donjoj Lastvi jučer je posjetio gospodin Žarko Brajević iz Podgorice, te donirao niz vrijednih književnih izdanja ruskih pisaca Tolstoja i Dostojevskog, kao i Dreisera i Mihaila Lalića.

Pročitajte više

NACIONAL - ALKOHOLIZAM

Kao svaka druga ljubav, ljubav prema svojem narodu je dio intime koje se ne treba stidjeti i koju nije pristojno javno isticati. Samo pijani javno ističu svoju intimu.

Pročitajte više

Profesori i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta posjetili HNV

Profesori i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta iz Zagreba, koji su prethodnog petka sudjelovali na znanstvenom skupu „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“, održanog u Kotoru, jučer su posjetili prostorije Hrvatskog

Pročitajte više

Znanstveni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održan u Kotoru

Nakon Zagreba,  Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je znanstveni skup i u Kotoru. Drugi dio znanstvenog skupa „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održan je jučer u crkvi Sv.

Pročitajte više

18. listopada - Svjetski dan kravate

Mladi Hrvati Boke ovu su emisiju posvetili Danu kravate koji se svake godine obilježava 18. listopada. Ako je nešto prepoznato kao pravi hrvatski simbol, onda je to sigurno kravata.

Pročitajte više

Izložbe iz Zavičajnog muzeja Bar te Nacionalne biblioteke Crne Gore predstavljene u Hrvatskoj

„Crna Gora na kartama i atlasima“ te „Gaser u Crnoj Gori - potreba i ponos“ su izložbe predstavljene u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, a koje su predstavili gosti iz Zavičajnog muzeja Bar te Nacionalne biblioteke Crne G

Pročitajte više

Članovi kluba „K4“ o usponu na Mont Blanc

Gosti današnje emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ bili su članovi kluba „K4“, Dejan Milošević i Miroslav Andrić. Njihov posljednji poduhvat bio je uspon na Mont Blanc, najviši vrh Zapadne Europe, na koji su se popeli 8. rujna ove godine.

Pročitajte više

Premijera filma “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” u Centru za kulturu Tivat

Nakon uspješne svjetske premijere na Filmskom festivalu u Herceg Novom, potom Sarajevo Film Festivalu i u okviru Mojkovačke filmske jeseni, Film “The Book of knjige: Slučajevi pravde” kreće u kino  distribuciju po Crnoj Gori.

Pročitajte više

Projekt edukativnog karaktera OJU ,,Muzeji“ Kotor

U OJU ,,Muzeji“ Kotor pokrenut  je  projekt edukativnog karaktera,  koji podrazumijeva korištenje muzejskih zbirki kao nastavnog sredstva za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pročitajte više

Znanstveni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ u Kotoru

Znanstveni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se  u petak, 13. 10., u crkvi Sv.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo