Društvo

Međunarodni likovno-literarni natječaj na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići 2022. na temu „Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“ raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8.

Pročitajte više

Započeo fotografski natječaj Upoznaj Hrvatsku

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu foto

Pročitajte više

Izložba fotografija „Kotor okom Zdravka Velimirovića” otvorena u Galeriji solidarnosti

Izložba fotografija „Kotor okom Zdravka Velimirovića”, otvorena je u Galeriji solidarnosti, gdje su, osim fotografija o Kotoru i Crnoj Gori, predstavljeni i Velimirovićevi dokumentarni filmovi posvećeni Kotoru, „Kako spasiti grad” i „U spo

Pročitajte više

„Duga tradicija pomorskih nauka” – održano predavanja o Bokeljskoj mornarici

Muzej grada Perasta započeo je s realizacijom projekta "Duga tradicija pomorskih nauka“, koji OJU "Muzeji" Kotor sprovodi u suradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

Pročitajte više

"Nemjerljiv doprinos u jačanju zajedništva Hrvata i Crnogoraca"

Povodom smrti Milorada Nikčevića, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je njegovoj obitelji uputio telegram, čiji sadržaj prenosimo:

Poštovana obitelji Nikčević,

Pročitajte više

Incidenti u CG, Srbiji i Kosovu razlog za ozbiljnu zabrinutost

Nedavni incidenti u Crnoj Gori i na granici Srbije i Kosova razlog su za ozbiljnu zabrinutost, kazao je ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Pročitajte više

Najava projekta „Duga tradicija pomorskih nauka”

Muzej grada Perasta (OJU “Muzeji” Kotor) potpisao je ugovor o poslovno – tehničkoj suradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

Pročitajte više

Na praznik zajednice počela obnova rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu

Ministrica kulture i informiranja Srbije Maja Gojković i čelnica Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Jasna Vojnić oslikavanjem lika bana Josipa Jeličića na zidu svečane dvorane označile su u subotu navečer početak unutarnjih radova na

Pročitajte više

Izložba minijatura na staklu u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba minijatura na staklu, autorice Ivane Babić, bit će otvorena u utorak, 19.10., u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 19 sati.

Pročitajte više

Otvaranje Sinodalnog puta u Kotorskoj biskupiji

U subotu, 16. listopada 2021. u kotorskoj katedrali s početkom u 18 sati biti će svečano otvaranje Sinodalnog puta u našoj biskupiju, a na nedjeljnim misama narednog dana, Sinodalni put započet će na svim župama.

Pročitajte više

Ugraditi samo općeprihvaćene činjenice u udžbenike

U našem tjedniku pisali smo kako se u udžbeniku S reči na dela – Gramatika srpskog jezika za osmi razred osnovne škole skupine autora (izdavač BIGZ školstvo, 2021.), navodi da srpski, slovenski, makedonski i bugarski jezik pripa

Pročitajte više

„Atropa Belladonna" Dragića Rabrenovića promovirana u Kotoru

Promocija zbirke priča „Atropa Belladonna", autora Dragića Rabrenovića, održana je u press dvorani kotorskog Kulturnog centra.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo