Kultura

Izložba "Okom Tivćana" u utorak

Izložba “Okom Tivćana” upriličit će se u JU Muzej i galerija Tivat, u utorak 20. 4., s početkom u 19h.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Simbolika životinje u (likovnoj) umjetnosti

Duga i zajednička povijest čovjeka i životinje vodi nas sve do prapovijesnog vremena kada započinje prva umjetnost, ali i prvi pisani trag koji je čovjek ostavio.

Pročitajte više

Bokobran: Načini ukrašavanja

U današnjoj emisiji „Bokobran“ povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić govori nam o načinima ukrašavanja čovjeka, odnosno o nakitu.

Pročitajte više

Priopćenje o dodjeli povelja za izdanja ogranaka Matice hrvatske na Glavnoj skupštini Matice hrvatske

Ogranci Matice hrvatske i u prošloj su, teškoj godini, obilježenoj epidemijom COVID-a 19, hrvatskoj kulturi dali više od 150 vrsnih naslova.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Limun žuta

Od najranijih vremena čovjek je ostavljao prve tragove o svom postojanju, dok je svoja iskustva bilježio je na zidovima pećina koje danas svjedoče o prapovijesnom čovjeku, ali predstavljaju i značajno civilizacijsko/kulturno otkriće.

Pročitajte više

Svjetski dan kazališta

Svjetski dan kazališta se obilježava danas, 27. ožujka. To je projekt koji je pokrenuo ITI - Internacionalni teatarski institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija.

Pročitajte više

U Kotoru održano Općinsko natjecanje u recitiranju

Općinsko  natjecanje u recitiranju, koje već tradicionalno organizira JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica povodom 21.

Pročitajte više

„Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“ nastavljaju svoj međunarodni festivalski put

„Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“, dokumentarni filmovi redatelja Vladimira Perovića, rađeni u produkciji Centra za kulturu Tivat, nastavljaju svoj međunarodni festivalski put. Nakon nastupa u Daki (Bangladeš), u siječnju, „Mir naše Gospe“ je ovih dan

Pročitajte više

12. UNESCO natječaj za financiranje projekata iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost  i kulturu (UNESCO) objavila je dvanaesti natječaj za podnošenje zahtjeva za financiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost.

Pročitajte više

Izložba "Stećci- svjetska baština UNESCO-a" pred mostarskom publikom

U sklopu Napretkovog tjedna kulture, u srijedu navečer,  u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru upriličena je izložba pod nazivom "Stećci- svjetska baština UNESCO-a", u organizaciji HKD-a Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Pročitajte više

Umjetničke slike Prve slikarske kolonije ,,Teuta“ krase kancelarije Mjesne zajednice Risan

„Zahvaljujući narodnom dobrotvoru  rišnjaninu Vasu Ćuković i ljubaznošću uprave  Specijalne bolnice ,,Vaso Ćuković“, na samom početku kaldrmisane ulice koja vodi do priznate medicinske ustanove, smještene su kancelarije Mjesne zajednice Risan.

Pročitajte više

Svjetske premijere hrvatskih filmova u Oberhausenu

Na 67. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, koji se u hibridnom obliku održava od 1. do 10. svibnja, svjetsku premijeru imat će i dva hrvatska filma, "Split" Renate Poljak i "Dragi Aki" Nine Kurtele. 

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura