“7. pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor”

Time to read
3 minutes
Read so far

Petak, 25. rujna 2015. - 10:24
Autor: 

U organizaciji Planinarskog kluba “Vjeverica” Kotor, u nedjelju, 4. listopada, bit će održan tradicionalni "7. pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor".

Pješački dan će biti podijeljen u 3 kategorije i to:

* MARATON (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh   1649 mnv) 31 km.
* PJEŠACKA TURA KRSTAC (prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km.
* REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTE(zaravan Praciste 620mnv)10 km.

 U cijelosti vam prenosimo obavijest Planinarskog kluba “Vjeverica”:

Ove godine uveli smo on-line prijavljivanje za kategoriju MARATON, da biste se prijavili kliknite na zeleno dugme u nastavku ovog teksta. Pročitajte pažljivo instrukcije koje slijede:

ZA UČEŠĆE NA PJEŠAČKOM MARATONU KOTOR-LOVĆEN-KOTOR 2015.

OBAVEZNO JE POPUNITI ON-LINE PRIJAVU

Prijavljivanje se obavlja samo za kategoriju MARATON. Zatvaranje prijava je utorak 29. septembar 2015. u 18:00 sati. Nakon tog datuma prijave koje stignu neće se uvažiti. Takođe, nećemo uvažavati ni prijave i uplate na sam dan Maratona. Da se prijavite kliknite na zeleno dugme ispod:PRIJAVA ZA MARATONKOTIZACIJA ZA KATEGORIJU MARATON iznosi 5.00 € i uplaćuje se na žiro račun P.K. VJEVERICA: NLB Montenegrobanka 530-21001-60. Kotizacija je obavezna za sve osim za sportiste kotorskih srednjih škola i članove/ce PK Vjeverica koji su izmirili članarinu za 2015. 

Nakon slanja prijave, dobiti ćete odgovor kao sigurnu potvrdu vaše prijave, sa vašim startnim brojem kojeg ste dužni da upamtite i zapišite, kako biste ga preuzeli na dan manifestacije. Ukoliko vam ne stigne potvrda e-mailom, javite nam se.

MOLIMO VAS DA NAM OLAKŠATE ORGANIZACIJU MARATONA TIME ŠTO ĆETE ODGOVORNO PREUZETI NA SEBE ON-LINE PRIJAVLJIVANJE I UPLATU KOTIZACIJE PREKO ŽIRO RAČUNA. HVALA !

 

Za PJEŠACKU TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje učesnika će se obavljati na dan Maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite.

Za PJEŠACKU TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje učesnika će se obavljati na dan Maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite.

NAPOMENE:

-      Nećemo uvažavati prijavljivanje za MARATONSKU trasu u jutro prije događaja, već samo samo obaviti kontrolu već prijavljenih gore datim načinom i podjeliti startne brojeve sa mapom staze.

-      Zbog velikog interesovanja skolaraca, gimnazijalaca za ucesce na Maratonu, na manifestaciji 7.Pjesacki dan Kotor - Lovcen - Kotor ucenicima koji su stariji od 18 godina bice dozvoljeno ucesce. Pravila prijavljivanja su ista kao i za sve punoljetne, uz uplatu kotizacije i on-line prijavu, kao i na "PJEŠAČKOJ TURI KRSTAC", ili "REKREATIVNOJ TURI PRAĆIŠTE" pod vođstvom i kontrolom vodiča našeg kluba, i po pravilima jednodnevne planinarske ture.

-      Sportisti kotorskih srednjih škola koji/e su pripadnici/e nekog sportskog kluba, uz odobrenje profesora fizičkog (a maloljetni i uz odobrenje roditelja) imaće pravo učešća na MARATONU.

-      Zbog teške finansijske situacije u klubu, ove godine nećemo biti u mogućnosti svim učesnicima MARATONA dodijelimo majice. Pobjednike u kategorijama očekuju medalje i simbolične nagrade, kao i obrok nakon završenog MARATONA.

Ostale suvenire, majice sa našim logoom moći ćete kupiti na dan manifestacije.

Mali simboli pažnje očekuju i učesnike/ce PJEŠAČKE TURE KRSTAC.

Mjesto okupljanja i polazak ( START) za sve kategorije je Gurdić - južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije - sjeverna gradska vrata ("Crnogorski Pazar") na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica

Vremena polaska za kategoriju:

- MARATON                                         07:00 sati

- PJEŠAČKA TURA KRSTAC                   8:00 sati

- REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTA          09:00 sati

Tolerancije vremena prolaska MARATONACA po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja,učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na PJEŠAČKU TURU KRSTAC.

KT. 1. Krstac                                        do 10:00 sati

KT. 2. Jezerski Vrh                                do 13:30 sati

KT. 3. Vrh polja                                    do 15:30 sati

KT. 4. ŽAnjev Do                                  do 16:30 sati

Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe naše organizacije. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, bonžite, kao i voda za piće.

Na kontrolnim tačkama biće Vjeverice koje će vas upisati u karton učesnika i udariti pačat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat Učesnika/ce sa nedostajućim pečatom koji/a prodje kroz cilj neće biti uvažen.

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog  Kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka "Lovćen". Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Ono sto ovaj pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa "morske pjene", oko 4 mnv,  a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.