Četvrta manifestacija „Od Božića do Božića“

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 09. prosinca 2016. - 11:23
Autor: 

I ove godine NVU „Karampana“ u suradnji s TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Općine  Kotor organizira  niz manifestacija pod projektom „Od Božića do Božića“, u periodu od 23.12.2016. do 8.1.2017.

Početak manifestacija obilježit će se 23.12., s početkom u 10:00h ispred Glavnih gradskih vrata, dječjim novogodišnjim bazarom, gdje će učenici vrtića i škola Kotora i Tivta predstavljati svoje radove koje su pripremali sa svojim odgojiteljima i nastavnicima. Istog dana i na istom mjestu od 18:00h,uz kuhano vino, čaj i kobasice, zabavljat će nas Boka Bend i time službeno  započeti ovogodišnju novogodišnju priču.

Kasnije, istog dana od 23h, u diskoteci „Maximus“  očekuje vas veliki koncert Željka Bebeka.

24.12. od 10:00h, Kotorane i goste poslužit će se  priganicama ispred Glavnih gradskih vrata, gdje će se ujedno i održati novogodišnji bazar ručnih radova samostalnih poduzetnika.

Gradska muzika Kotora, obvezan je dio svake manifestacije, koja se odvija u Kotoru, tako da 26.12. održat će se  u JU Kulturni Centar „Nikola Đurković“ veliki novogodišnji koncert,  s početkom u 20:00h. Kao i dva dana prije, jutarnji sati rezervirani  su za novogodišnji bazar ispred Glavnih vrata grada Kotora.

27.12. održava se  koncert učenika Muzičke škole „Vida Matjan“ , s početkom u 18:00h u crkvi Sv. Duha, gdje će talentirani mladi grada Kotora još jednom pokazati svoje glazbeno  umijeće i pokloniti ovogodišnji koncert djeci iz JU „Dječji dom Mladost“ iz Bijele pod nazivom „Novogodišnja muzička čarolija na vratima dječijeg doma“. Također, ispred Glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi, u jutarnjem periodu imat ćete prilike da probate i kupite nešto na našem novogodišnjem bazaru.

Velika humanitarna tombola, sada već tradicionalno, planirana je za 29.12., s početkom u 18:00h na glavnom gradskom trgu „Trg od oružja“. Za  sudionike su pripremljene vrlo interesantne i vrijedne nagrade, a nakon tombole zabavljat će vas  poznata klapa „Rišpet“. Jutarnji period, također, rezerviran je za novogodišnji bazar ispred Glavnih gradskih vrata.

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječje Nove godine, koji će biti organiziran 30.12., s  početkom u 17:00h na Trgu od oružja. Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. Bazar novogodišnjih dekoracija i rukotvorina, čeka vas ujutro ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi. Za svu onu djecu koja zbog narušenog zdravlja ne mogu doći na doček, organizirat će  se dodjela paketića na dječjem odjeljenju Opće bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela prošle godine u sklopu projekta.

U Novu 2017. godinu ulazimo s najljepšim mogućim tonovima klape „Cambi“, s početkom u 20:00h na Pjaci od muzeja, 2. 1. Novogodišnji bazar neka bude vaša prva stanica u jutarnjim satima ispred Glavnih gradskih vrata.

5.1. 2017. imat ćete  priliku čuti  nešto sasvim novo u crkvi sv. Nikole, s početkom u 19:00h gdje će svoj Božićni koncert imati Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“.

Istog jutra, posjetitelji će moći da darovima s novogodišnjeg bazara obraduju svoje najmilije.

6.1. ponovno s  priganicama od 10:00h ispred Glavnih gradskih vrata.

Novogodišnja priča „Od Božića do Božića“, završava se  8.1., s tradicionalno popularnom Papaladom ala Maka od 18:00h na glavnom gradskom trgu, gdje će uz puno tradicionalnih specijaliteta, glazbeni dio obogatiti lokalna grupa „Sinhro“ od 20:00h.

Vrlo je važno istaći da je svaki novogodišnji bazar humanitarnog karaktera, gdje će svaki izlagač donirati sredstva, koja su ove godine namijenjena Osnovnoj Školi Njegoš. Sakupljena sredstva s humanitarne tombole također će ići u istu svrhu.