Međunarodni karneval u Tivtu od 6. do 9. lipnja

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 04. lipnja 2019. - 14:33
Autor: 

Drugi po redu Međunarodni karneval u Tivtu bit će održan od 6. do 9. lipnja, u organizaciji NVU „Maškarada“. Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, karneval će okupiti preko 500 sudionika.

Goran Božović ispred NVU „Maškarada“ kazao je da je ovaj karneval postao jedan od prestižnijih u Europi: „Već poslije prve godine organizacije, postali smo jedan od prestižnijih karnevala u Evropi. Potrudili smo se da i ove godine budemo originalni i atraktivni i da učinimo veliko zadovoljstvo kako našim gostima, karnevalistima iz inostranstva, tako i publici, koja će doći da uživa u tom događaju. Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih i predanih članova „Maškarade“ koji su dali sve od sebe, bez ikakve naknade i potpuno volonterski, da ovaj događaj bude organizovan na najvećem mogućem nivou“. Kraljica ovogodišnjeg karnevala bit će Martina Božinović, „Miss turizma Crne Gore“, koja će nositi odoru kraljice Teute.

Nakon karnevalske povorke 8. lipnja, uslijedit će nastup karnevalske grupe iz Brazila „Brasil Bahia show“, koji prvi puta nastupaju u Tivtu, a goste će zabavljati i Goca Tržan. Također, 9. lipnja bit će održan Dječji karneval u suradnji s Dječjim savezom Tivta.

Ispred Turističke organizacije Tivat nazočne je pozdravila Gabrijela Glavočić, koja je istakla značaj članstva u Federaciji karnevalskih gradova te naglasila da postojanje ove manifestacije potvrđuje i kvalitetu destinacije.

Posebna atrakcija karnevala bit će „Mašakrana bubijada“ u suradnji sa „VW Classic Club Montenegro“, koja će okupiti 20 „oldtimera“, a automobili će biti maskirani, kao i vozači, najavio je predsjednik kluba Zlatko Janković.

Zaslužnima za pomoć i sponzorstvo ovog karnevala uručene su zastave, a himnu ovogodišnjeg karnevala „Maškarada“ izveo je Damir Nikolić i klapa „Jadran“. Autor himne je pokojni Slađan Kijac, a glazbu i tekst je adaptirao Zoran Proročić.

Za ovogodišnji karneval je osigurano između 50 i 60 tisuća eura.