Podrška malim poljoprivrednim proizvođačima iz Tivta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. kolovoza 2020. - 12:52
Autor: 

 Sekretarijat za turizam i poduzetništvo Općine Tivat predstavlja inoviranu listu lokalnih poljoprivrednih proizvođača, koji su spremni svoje proizvode prodavati na kućnom pragu uz mogućnost dostave do krajnjih potrošača. Na ovaj način nastavlja se uspješna praksa promocije lokalnog domaćeg proizvoda, dok se istovremeno pruža podrška lokalnim poljoprivrednim proizvođačima. Oni imaju priliku promovirati  i plasirati svoje proizvode, odnosno svoj ulov, dok građani na jednom mjestu imaju objedinjene sve potrebne podatke i samim tim im je olakšan pristup do kvalitetnih domaćih proizvoda.

 „Ovom prilikom pozivam i sve ostale zainteresovane registrovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Tivat, da se uključe u ovu akciju kako bismo našim sugrađanima omogućili da na prilično jednostavan, a pri tom sa zdrastvenog aspekta bezbjedniji način od odlaska u trgovinu, dođu do zdravih i kvalitetnih namirnica” - istakao je Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za turizam i poduzetništvo.

Općina Tivat nastavit će s ovakvim i  sličnim vidovima podrške malim poljoprivrednim proizvođačima, kako bi ova gazdinstva što lakše, i uz što manje negativnih posljedica, prebrodila aktualnu situaciju.

 Podržimo lokalnog poljoprivrednog proizvođača, kupujmo domaće!