Posjet vrtiću Bambi i NVO „Evropski dom“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. prosinca 2016. - 9:08
Autor: 

Ususret novogodišnjim praznicima predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević posjetila je jučer tivatski vrtić „Bambi“, kako bi pozdravila najmlađe, obišla ih i instituciji predala donaciju Općine – poklon pakete igračaka. U pitanju su krupnije komadne igračke za djecu svih vrtićkih uzrasta.

Ravnateljica vrtića „Bambi“ Jasna Vujović izrazila je zahvalnost  predsjednici na ukazanoj pažnji i organizirala toplu dobrodošlicu za predsjednicu, potpredsjednike Iliju Janovića i Dejana Maslovara i sekretarku Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravku Nikčević.

Predsjednica Općine je u pratnji najbližih suradnika obišla i nevladinu organizaciju „Evropski dom“ koja okuplja djecu sa smetnjama u razvoju, i koja stoji iza inicijative osnivanja budućeg Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Općina Tivat je u blagdansko vrijeme ovoj organizaciji i budućem centru donirala potrebni fizioterapeutski stol, koji će koristiti djeci.

Predsjednica ove NVO Marijana Mišić Škanata izrazila je zahvalnost na donaciji i posjetuizražavajući nadu da će djeca uskoro moći da borave u većem prostoru koji će im u potpunosti biti prilagođen.

„Budući da je ovo vrijeme darivanja, blagostanja i radosti, svu našu pažnju usmjerimo ka najmlađima, ka onima koji trebaju našu pažnju. Uvjerila sam se da naši najmlađi rastu u dobrim uslovima, a mi smo tu kao lokalna uprava da im omogućimo još bolje uslove“ – poručila je predsjednica Matijević, čestitajući svima novogodišnje praznike.