Tripundanski bal za pamćenje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 05. veljače 2017. - 13:04
Autor: 

I ove godine, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore priredilo je Tripundanski bal u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

U ime organizatora, nazočnima se obratio predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Mario Brguljan, koji je izrazio zahvalnost svima koji su omogućili da se ova večer održi. Upravni odbor Hrvatskog građanskog društva je prije šest godina ustanovio dodjelu povelje zaslužnim pojedincima iz Crne Gore i Hrvatske za potporu Društvu, kao i razvoju prijateljskih odnosa između te dvije države. Društvo je povelju za 2016. godinu uručilo bivšem dožupanu Dubrovačko-neretvanske županije Miši Galjufu, kao i Miodragu Miu Adžiću, akademskom scenografu i slikaru, rođenom Cetinjaninu. 

Goste su zabavljali vokalno-instrumentalni sastav „Tri kvarta“ iz Kotora, klapa „Bisernice Boke“, a poseban gušt bio je slušati klapu „Kumpanji“ s Korčule, koja je nastupila na istom mjestu i prethodne godine. Večer je svojim nastupom upotpunilo i KUD Jelsa sa otoka Hvara. Kao iznenađenje večeri, dvije pjesme otpjevala je poznata hrvatska klapa „Sveti Juraj“.

Među brojnim nazočnima bili su: Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore, Veselko Grubišić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Marija Vučinović, ministrica u Vladi Crne Gore, Janko Ljumović, ministar kulture Crne Gore, Brane Đurović, predsjednik Općine Danilovgrad, Adrijan Vuksanović, i Andrija Popović, poslanici u Parlamentu Crne Gore, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Antun Sbutega, admiral Bokeljske mornarice, Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Kotoru, kao i mnogi drugi.