studenog 2016

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore slavi svoj petnaesti rođendan. Tim povodom će u subotu, 3. prosinca u Velikoj dvorani Centra za kulturu Kotor biti održana glazbena večer na kojoj će sudjelovati: klapa „Poklisari“ iz Dubrovnika, klapa „Bisernice Boke“, klapa „Incanto“, bend „Poly & Lungomare“ i glazbeni sastav „Tri kvarta“.

Ulaz je slobodan i koncert počinje u 19 sati.

Koncert je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

U sklopu projekta Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke", autorice Dijane Milošević, kreirana je elektronska zbirka poezije hrvatskih pjesnika Boke Kotorske.

Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke", nastala je u cilju objedinjavanja i očuvanja književnog kulturnog opusa Hrvata s područja Boke.

Projekt Digitalna antologija "Hrvatsko pjesništvo Boke" financiran je sredstvima iz Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Ususret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait održat će se u petak, 2. prosinca od 11 do 15 sati, ispred restorana One u Porto Montenegru.

Kao i svake godine, Veri Veroza i ostali tivatski fotografi radit će profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija bit će namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

 

Danas je završen žrijeb za nastavak evropskog Challenge Cupa u kancelarijama europske rukometne federacije u Beču. RK Partizan 1949. dobio je za protivnika ekipu Valura, s Islanda, a prvi meč Partizan igra kao gost.

Osmina finala počinje krajem veljače 2017., što Tivćanima ostavlja dovoljno vremena za pripreme.

RK Partizan 1949. je jedini crnogorski predstavnik u europskom muškom rukometu, nakon što je pravo za ulazak u 16 najboljih osigurao povijesnom pobjedom na domaćem terenu protiv ciparskog Spesa ranije u studenome.

U četvrtak, 1. prosinca  s početkom u 19 sati u Istorijskom arhivu u Kotoru bit će otvorena izložba gospođe Nadežde Nade Radović pod nazivom “Vještina izrade dobrotske čipke“ – zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore.

Izložba iz privatne zbirke gospođe Nadežde Nade Radović  po drugi puta će biti prikazana u Kotoru, a u organizaciji OJU“Muzeji“Kotor.  Na izložbi će biti prikazane minijature kao i stolnjaci, miljea i šalić s motivima dobrotskog veza koji predstavljaju djela velike umjetničke vrijednosti 20. i prve četvrtine 21. stoljeća.

U Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat sutra će u sklopu Novembarskih dana, pod pokroviteljstvom Općine Tivat, biti predstavljena  knjiga „Bokeljski piloti – Tivatski bastion vazduhoplovstva“ autora Vukosava Vula Balevića, čiji je izdavač Matica Boke.

Na 280 strana, prvi puta na jednom mjestu, publikacija donosi zaboravljene portrete bokeljskih zrakoplovaca, jedinstvene priče o hidroplanskoj bazi u Kumboru, povijesti tivatskog aerodroma, tivatskog Aero kluba „Boka“ i legendarnim padobranskim kupovima u Tivtu.

Na ovogodišnjem 5. po redu međunarodnom Sajmu sporta, koji je od 25. do 27. studenog održan u Beogradu, sudjelovali su i mladi članovi Crnogorske kyokushinkai reprezentacije, koji se doma nisu vratili “praznih ruku”. 

Od svih ministara u Vladi Mila Đukanovića, novi premijer Duško Marković odlučio je da zadrži samo Predraga Boškovića i Zorana Pažina. Bošković, koji je bio ministar prosvjete, će postati ministar obrane, dok će Pažin biti potpredsjednik Vlade i ministar pravde, javlja MINA.

Dosadašnji veleposlanik Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Srđan Darmanović, bit će šef diplomacije.

Ponedjeljak, 28. studenog 2016.

Druženje „Sve od šipka, sve o šipku“ održano je jučer u Domu kulture „Ilija Marković“ u Gornjoj Lastvi, u organizaciji Kulturno zavičajnog udruženja „Napredak“.

Tivatska klapa „Veterani vazda mladi“ neumorno radi tijekom cijele godine i  ove godine održali su šest koncerata u Tivti, a četiri u Baru, Podgorici, Bijelom Polju i Herceg Novom.

Za koncert u sklopu Novembarskih dana pripremili su bogat program, a ugostili su i Dječji zbor „Leptirići“ HKD Tomislav iz Kotora, koji su svojim šarmom i neodoljivim izvedbama opčinili prisutne.

Mlada Tivćanka, sopranistica Antonia Vučinović uveličala je ovu glazbenu noć.

Stranice