siječnja 2021

Nedjelja, 31. siječnja 2021.

Program priprave za slavljenje blagdana sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovačke biskupije i grada Dubrovnika sastoji se kao i svake godine od kulturnoga i duhovnog programa. Važna tema ovogodišnje Feste bit će čašćenje svetačkih moći, budući da se ove godine navršava točno 300 godina od završetka izgradnje Moćnika dubrovačke katedrale. Naime, nakon što je u vremenu nakon Velike trešnje katedrala građena i 1713. godine napokon dovršena, sedam godina kasnije u katedrali je dovršena i posebna kapelica – Moćnik. U nju su upravo na blagdan sv. Vlaha 1721.

Nedjelja, 31. siječnja 2021.

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije sv. Tripuna ove će se godine održati u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. veljače, Kolo sv. Tripuna i procesija s relikvijama. Na sam dan svetkovine 3. veljače biti će tri svete mise, a nakon Loda, održanih 27. 1., slijedi trodnevnica, koja je počela jučer, i traje  do 1. veljače.

 Izvor: Kotorska biskupija

 

Zagrebačka izdavačka kuća Hena com u 2021. godini slavi 30 godina postojanja i 25 godina nakladništva, a važnu obljetnicu obilježit će bogatim programom koji okuplja ponajbolje što nudi i domaća i svjetska književna scena.

"Hena com-ove, 2021. godine, slavi 30 godina od osnutka i 25 godina nakladničke djelatnosti. U tih četvrt stoljeća objavili smo stotine knjiga domaće i strane književnosti, a na našoj se listi autora nalaze nezaobilazna i nagrađivana književna imena iz cijeloga svijeta", ističu iz te izdavačke kuće.

„Opština Tivat stekla je status lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Regionalni savjet mreže gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (eng. Business Friendly Municipality South East Europe - BCF SEE), donio je ovu odluku na osnovu izvještaja verifikacione komisije, koja je utvrdila da Opština Tivat ispunjava kriterijume Programa certifikacije gradova, sa ostvarenih 83,33 od maksimalnih 100 procentnih poena“ – stoji u priopćenju.

Na osnovu člana 13 Odluke o financiranju sporta ( "Službeni list Crne Gore- opštinski propisi", br. 045/16, 051/18 ), predsjednik Općine Tivat objavljuje: J A V N I   P O Z I V za predlaganje kandidata za  članove Komisije za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama za 2021. godinu.

Pozivaju se organi Općine Tivat i sportske organizacije sa sjedištem u Tivtu da predlože svoje kandidate za članove Komisije za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama za 2021. godinu (u daljem tekstu: Komisija).

Komisiju će činiti predsjednik i dva člana, i to:

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na telefonskoj je sjednici u četvrtak prihvatio ostavku izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao dosadašnjeg Červarova pomoćnika Hrvoja Horvata.

Červar, koji je ujedno i Koordinator za muški rukomet, Upravnom je odboru predložio tri kandidata za novog izbornika, uz Horvata kandidati su bili Slavko Goluža i Ivano Balić.

U organizaciji Centra za regionalizam iz Novog Sada i uz podršku Zaklade  Hannsa Seidela  danas je  održana  četvrta  on line konferencija  u okviru šireg projekta “EU integracije i pitanje nacionalnih manjina”, na kojoj su uzeli učešće predstavnici vlada, sveučilišta i manjinskih nacionalnih zajednica iz Republike Srbije, Republike Hrvatske i Crne Gore.

Emitirano: 
Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Današnja gošća Radija Dux je Jasmina Bajo, koja od  2004. radi  na mjestu bibliotekarke  u Gradskoj biblioteci  i čitaonici Kotor. Također je i predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore. Kako je pandemija utjecala na rad biblioteke, kako su se prilagodili  „novom normalnom“  te koji su projekti ipak realizirani usprkos svemu poslušajte u emisiji.

Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Današnja gošća Radija Dux je Jasmina Bajo, koja od  2004. radi  na mjestu bibliotekarke  u Gradskoj biblioteci  i čitaonici Kotor. Također je i predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore. Kako je pandemija utjecala na rad biblioteke, kako su se prilagodili  „novom normalnom“  te koji su projekti ipak realizirani usprkos svemu poslušajte u emisiji.

Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Na online Zimskoj školi folklora 30. i 31. siječnja i 6. i 7. veljače 2021. putem ZOOM platforme podučavat će se plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga DINARSKOG PODRUČJA, odnosno narodni plesovi podvelebitskog kanala i otoka Paga, Ravnih kotara i Bukovice, zadarskog priobalja, otok Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, šibensko-primoštenske Zagore, priobalja i otoka, Drniške i Sinjske krajine i Poljica, Zabiokovlja, Imotske krajine i doline Neretve.

Stranice