listopada 2022

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u utorak, 1. 11., u 19 h, u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu, biti otvorena izložba slika Lavirint duše akademskog slikara Mirka Dragovića. Kustosica izložbe je mr. Jasmina Lazović. Izložbu će  otvoriti Marija Saičić, povjesničarka umjetnosti.

Dio teksta iz kataloga Marije Saičić -  Lavirint podsvijesti u djelima Mirka  Dragovića

Turistička organizacija općine Tivat ove godine po prvi put organizira  edukativni kongres za turističku privredu i javni sektor. Kongres „ Tivat Tourism Think Tank 2022. – Regeneration for the Region” će se održati u Tivtu od 14. 11. do 16. 11. u hotelima „Palma” i „Regent Porto Montenegro”. U okviru istog bit će organizirana predavanja, radionice, kao i zanimljiv dodatni sadržaj u vidu sportskih aktivnosti, promocije lokalnih proizvoda i izleta za učesnike. 

Nedjelja, 30. listopada 2022.

U subotu se u Splitu se održao međunarodni turnir "Dalmatinski judo super kup". Na turniru je sudjelovalo  385 natjecatelja iz 21 kluba. Džudo klub "Kotor" je sudjelovao s dva natjecatelja -  Petrović Nikola i Petrović Duško. Oba su osvojila zlato u svojim kategorijama.

 Zlato:

Petrović Nikola U 14 – 38 kg.

Petrović Duško U 14 - 50 kg.

Petrović Nikola je do zlata došao pobijedivši u 4 borbe,  dok je Petrović Duško zlato osvojio pobijedivši u tri borbe.

 

 

Nedjelja, 30. listopada 2022.

Poslušajte što nam donose današnji kokotići.

Nedjelja, 30. listopada 2022.

Koja jeste da nije i ploči koja nije da jeste.

Mladi tivatski bućar Gracija Stjepcevic osvojio je titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje. On je u finalu šampionata u Francuskoj savladao slovenačkog reprezentativca Jaku Štremfela 44 -39  i zasluženo osvojio zlato.

Tome treba dodati i srebrnu medalju koju su u štafeti uzeli  Gracija Stjepčevic i Ilija Belan i bronzanu medalju koju je Gracija Stjepčevic osvojio u disciplini precizno izbijanje.

Izvanredan rezultat mladih crnogorskih bućara i njihovog selektora Miroslava Petkovića.

 Autor: Radio Tivat / Dragan Popadić

Subota, 29. listopada 2022.

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je umro filmski redatelj Lukas Nola (58), dobitnik više nagrada, među njima i državne nagrade "Vladimir Nazor" kao i nagrada na Pula film festivalu.

Lukas Nola je rođen 1964. godine u Zagrebu studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti te povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao 2003. godine filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je radio kao izvanredni profesor.

Debitirao je u naraštaju tzv. mladoga hrvatskog filma TV filmom "Dok nitko ne gleda" (1993).

Subota, 29. listopada 2022.

Poštovani ministre Žigmanov, dragi Tomislave,

s radošću smo primili vijest o Vašem imenovanju za ministra u Vladi Republike Srbije. Svojim zalaganjem i trudom na očuvanju hrvatskog identiteta, kao i afirmiranjem vrijednosti suživota i tolerancije stekli ste povjerenje i priznanje kako u Vašoj zajednici tako i van nje. Vaše imenovanje na odgovornu poziciju ministra daje nadu da će položaj hrvatske zajednice u Republici Srbiji biti unaprijeđen, a odnosi dviju država krenuti prema boljem.

Zimsko računanje vremena počet će u noći sa subote, 29. listopada, na nedjelju, 30. listopada, kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag, izvijestili su iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Ljetno računanje vremena završava 30. listopada u tri sata ujutro, kada će se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme računati kao dva sata. 

Zimsko računanje vremena počinje zadnjeg vikenda u listopadu, a završava se posljednjeg vikenda u ožujku, kada pomicanjem kazaljki za jedan sat unaprijed ponovno počinje ljetno računanje vremena.

Stranice