lipnja 2024

JU Pomorski muzej Crne Gore ove godine će obilježiti Međunarodni dan pomoraca postavljanjem izložbe „Luka i grad - život i trajanje“ u muzejskoj galeriji. Izložba, čiji je autor kustos Ilija Mlinarević, nastala je 2023. godine povodom obilježavanja 35 godina AD Luka Kotor. Izložba prikazuje neraskidivu vezu između kotorske luke i grada Kotora.

 HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 20

17.6.  – 22. 6. 

 

01./01/ Silente – Sve da ima neki način

02./05/ Tony Cetinski – Tebi sve dugujem

03./02/ Luka Nižetić – Manistra na pome

04./04/ Danijela Martinović – Žena

05./03/ Giuliano – Onoj koja moja zauvik će bit

06./09/ Petar Šegedin Pjero – Vidi kakve iman oči

07./07/ Kiki Rahimovski – Što je život bez tebe

08./13/ Dražen Zečić & Lidija Bačić – Nemam više ni snage ni volje

09./06/ Petar Dragojević – Ratnik bez sna

U proteklom periodu Općina Tivat izvršila je brojne radove na održavanju objekta stare Općine.

Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije utkani su izložbu fotografija Koracima predaka, taktom kola sv. Tripuna i glasom Malog admirala. Nastavak je ovo međunarodnog projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Izložba se može pogledati u Zagrebu, a otvorenje izložbe u Kotoru bit će 21.6., s početkom u 19.30.

Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2024., svečano će biti otvoren na Svjetski dan glazbe, 21. 6., u 21.30 h na tivatskoj Ljetnoj pozornici, izvođenjem mjuzikla “Zona Zamfirova", u produkciji Pozorišta na Terazijama iz Beograda. Premijera ove predstave održana je 2012. godine i za kratko vrijeme je osvojila 15 nagrada. Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine bila je apsolutni pobjednik osvojivši sedam priznanja, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam.

Sinoć je na A plus televiziji u emisiji „Tamo i natrag“, koju uređuje i vodi novinar Slavko Mandić gostovao  Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Između ostalog, razgovaralo se   se o aktualnoj  političkoj situaciji u Crnoj Gori,  posjetu ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  Gordana Grlića Radmana predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori, suradnji dviju država, radu Skupštine i sl.

Uvaženi predsjedniče Vulić, 

koristim ovu prigodu da Vama i svim  članovima Savjeta Muslimana Crne Gore, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore tako i u svoje ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom Nacionalnog dana Muslimana Crne Gore. 

Želim Vam puno uspjeha u radu, koji će i ubuduće, sigurni smo, biti u znaku istaknutog doprinosa  očuvanju identiteta i njegovanju tradicijskih i kulturnih tekovina muslimanskog naroda u Crnoj Gori. 

15.  Festival gudača Perast 2024.,  organizira  koncert crnogorskog violiniste svjetskog glasa Romana Simovića. Koncert će se održati 24. 6. (ponedjeljak) u 21 sat,  u katedrali sv. Tripuna u Kotoru.

Srijeda, 19. lipnja 2024.

Povodom obilježavanja 400 godina od Velike pohare Perasta ovog vikenda, 22.6. i 23.6., će u Perastu biti upriličen bogat program kojim će ovu godišnjicu obilježiti na dostojanstven i suvremen način, te će se dodatno osvijetliti i interpretirati okolnosti u kojima se Velika pohara dogodila. Kao najava obilježavanja same godišnjice danas je upriličena press konferencija koja je osim za prezentaciju programa, bila prilika da se podsjeti na tragični događaj koji je duboko utjecao na povijest  i duh ovog jadranskog dragulja.

Stranice