Dalmacija news

Poznate su pjesme i izvođači Splitskog festivala 2020. koji će se održati početkom srpnja na splitskim Prokurativama. Na ovogodišnjoj jubilarnoj 60. glazbenoj manifestaciji, uz večer novih skladbi na programu će biti i retrospektivna večer.

Na Večeri novih skladbi Festivala zabavne glazbe Split zapjevat će, kao i obično, neka od najvećih imena glazbene scene, a priliku za osjetiti čari jedne od najljepših pozornica dobili su i mladi glazbenici i autori pred kojima je zasigurno uspješna karijera. 

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu objavljene su nominacije za 26. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 2007 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 36 kategorija.

Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju su prijavljene čak 272 skladbe, a velik je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 104 albuma. Organizatori ističu povećanje od 10% u broju nakladnika u odnosu na prethodnu godinu, posebice onih nezavisnih.

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u prijateljskom susretu u Faru protiv Portugala. U prvom susretu nakon srebra u Rusiji, Vatreni su na stadionu Estadio Algarve odigrali 1:1 s aktualnim europskim prvakom te ostavili dobar dojam. Perišić je u 19. minuti doveo Hrvatsku u vodstvo, izjednačio je Pepe udarcem glavom u 32. minuti. Bio je to prvi gol Hrvatske Portugalu u petoj međusobnoj utakmici.

Stranice

Subscribe to RSS - Dalmacija news