Naš gost - prof. Andrea Orlando

Emitirano: 
Četvrtak, 03. srpnja 2014.

Gost emisije "Tragom Hrvata Boke i događaja" bila je profesorica klavira u Muzičkoj školi "Vida Matjan" iz Kotora, Andrea Orlando, koja vodi dječji zbor "Leptirići", klape "Moderato Cantabile", "Jadran" i "Veterani vazda mladi".

Predstavljajući zboru "Leptirići", koji je osnovalo HNV CG, profesorica Orlando najavila je njihov nastup u nedjelju 7. srpnja u Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj u 17 sati. Ona je kazala kako je cilj naučiti djecu da budu humani, osjete humanost i ljepotu darivanja. Roditelji djece koja nastupaju u zboru Laptirići iz Kotora i Tivta pripremiti će kolače i simbolične poklone za djecu iz Doma u Bijeloj.

Zbor "Leptirići" će sudjelovati i u trodnevnoj radionici u okviru "Kotor Artića", koji predstavlja jedan segment  Don Brankovih dana muzike.

O klapi "Veterani vazda mladi" i utiscima sa Festivala klapa u Perastu, Orlando podsjeća da je to bila najstarija klapa na Festivalu i da je dobila debitantsku nagradu, te dodaje kako je učešće na Festivalu za njih predstavljalo veliko zadovoljstvo i jedno novo iskustvo.