55 godina Splitskog festivala u Zagrebu, prekrasna večer

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. ožujka 2016. - 10:05
Autor: 

Splitski festival stigao je u Zagreb i dupkom napunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog! U prekrasnoj večeri u organizacijiVečernjeg lista, a pod generalni pokroviteljstvom Splitske banke i partnerom Nova rent a carom, gledali smo presjek najvećih hitova u 55 godina festivala na Prokurativama.

Prave ovacije publike doživjeli su veterani ovog festivala poput Tereze Kesovije, koja je oduševila svojom energijom pjevajući "Nono, dobri moj Nono", Radojke Šverko s "Lanternom", Đorđija Peruzovića i njegove bezvremenske "Di si bija kad je grmilo", teMeri Cetinić, koja je pjevala "U prolazu" i "Konobu", s Tedijem Spalatom.

Iznenadile su i mlade snage. Tako je Ana Opačak pjevala Arsenovu "Kuću pored mora", a Damir Kedžo "Cvijet čežnje" Kiće Slabinca. Počelo je, ali i završilo sa svojevrsnom himnom Splitskog festivala, pjesmom "Nima Splita do Splita", koju su zajednički otpjevali svi izvođači večerašnjeg koncerta. Uz brojne uzvanike koncertu su nazočili i gradonačelnici Splita i Zagreba, Ivo Baldasar i Milan Bandić, ministar turizma Anton Kliman, te izaslanik predsjednice Tomislav Madžor.

Program je ležerno, dalmatinski, vodio Zadranin Ivan Šarić. Nakon koncerta svi su bili zadovoljni , a najsretniji je bio gradonačelnik Baldasar.

-Bilo je spektakularno. Zahvaljujem se gradu Zagrebu, a pogotovo gradonačelniku Milanu Bandiću, koji nam je pružio gostoprimstvo, i pokazao da nema podjela između sjevera i juga. Sad nas čeka uzvratni posjet - Zagrebački festival u Splitu, kazao je Baldasar.

Zadovoljan je bio i direktor festivala Tomislav Mrduljaš. - Uspjeli smo u naumu i doveli dašak Dalmacije u Zagreb. Hvala svima koji su nas podržali i ispratili pjesmom, sa smiješkom je kazao Mrduljaš. A sljedeći dašak Dalmacije u Zagrebu bit će 4. travnja, kada u Lisinski dolaze klape Cambi, Šufit i Iskon, te tenori Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.