Da li bi Ervin, Genci ili Adrijan voljeli da budu crnogorski premijer?

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. listopada 2016. - 20:48
Autor: 

Bošnjaci, Albanci i Hrvati počeli su razgovore o tome “na koju će stranu” nakon izbora, nezvanično saznaje CdM. 

Opozicionari su, prema pisanju štampe, spremni da im ustupe mjesto predsjednika Vlade Crne Gore ukoliko dobiju njihovu presudnu podršku za formiranje manjinske vlade koju bi podržao Demokratski front, ali u njoj ne bi učestvovao.

Zato smo u BS, Forci i HGI provjerili što misle o ideji da jedan od njih bude novi crnogorski premijer.

“Ja mislim da bi svakom bila čast da bude premijer naše države, ali treba neke stvari pogledati iz više pravaca. Tako da želje su jedno, a realnost drugo. Vidjećemo kakvu će odluku o svemu donijeti naši organi, ali mislim da je vrijeme da neko iz manjinskih naroda ima jednu od tri važnije funkcije u državi”, rekao je CdM-u nosilac liste Bošnjačke stranke koja je osvojila dva mandata, Ervin Ibrahimović.

A, te “tri važnije funkcije” su premijerska, predsjednička i pozicija predsjednika parlamenta.

“Zašto da ne? Ako smo građanska država, ako pričamo o jednakim uslovima za sve onda moramo  i raditi u tom pravcu”, naglasio je on.

S druge strane, Adrijan Vuksanović, prvi s liste HGI, kaže da premijer neće biti iz njihovih redova.

“Kad nekome ponudite da bude premijer, to je sigurno primamljivo, ali treba biti svjestan svojih mogućnosti i zahtjeva i shodno tome odgovoriti. Ja sam tek sad ušao u visoke političke vode i mislim da nijesam kompetentan da budem premijer. Sebe smatram odgovornom osobom koja se mora odgovorno i ponašati na političkoj sceni. Za to mjesto treba veliko iskustvo i znanje. HGI neće imati premijera iz svojih redova”, jasan je Vuksanović.

“HGI je ozbiljna politička stranka i nije vođena politikantskim interesima. Nas ne zanimaju fotelje i ti sitni interesi već dobrobit Crne Gore i svakog njenog građanina”, poručio je on. 

A, što o opozicionoj ponudi misli Genci Nimanbegu iz Force – jutros nijesmo mogli da saznamo. Za sad smo ostali bez odgovora predstavnika Albanaca u budućoj Skupštini Crne Gore.