Grlić Radman: Učinak Milatovića procijenićemo kada vidimo kako će se postaviti prema manjinama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. travnja 2023. - 16:37
Autor: 

Hrvatski ministar vanjskih poslova pozdravio je izbor Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore, rekavši da će njegovu politiku moći da procijeni tek kada vidi kako će se ona odraziti i na status manjina u Crnoj Gori.

"Pozdravljamo izbor predsjednika koji je izabran voljom građana. Nadamo se onome što nam je bitno a bitno je ono što je govorio u kampanji, kao i nakon izbora, da se zalaže za jači angažman kad su u pitanju pregovori sa EU, ali i sve one reforme koje stoje pred Crnom Gorom i koje predstavljaju izazov za zemlju", rekao je Grlić Radman Pobjedi u sjedištu NATO.

Kazao je da će učinak Milatovića procijeniti nakon što vidi kako će se on postaviti prema manjinama.

"Mi ćemo moći procijeniti njegovu politiku tek onda kada se njegov nastup bide reflektovao i na status hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Izajve koje je dao što se tiče manjina i njihovog učešća 0su ohrabrujuće i spremnost na rješavanje otvrenih pitanja kad su u pitanju susjedi", kaže Grlić Radman.

Dodaje da Crnoj Gori želi ostvarenje svih onih vanjsko – političkih ciljeva koje je Hrvatska ostvarila.

"Nama su dobrosusjedski odnosi bitni, a nadam se i Milatoviću koji treba da radi u interesu građana Crne Gore i u interesu vladavine prava, ljudskih prava i svih onih oblika demokratije koju Crnu Goru čine članicom NATO i zbog čega je na putu ka EU", zaključio je Grlić Radman.

Izvor: Pobjeda