Počinje „Dječija nedjelja“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. listopada 2020. - 9:14
Autor: 

Manifestacija „Dječija nedjelja“, koja se već nekoliko decenija obilježava u organizaciji Dječijeg saveza Tivta i pored svih epidemioloških okolnosti imat će svoje ovogodišnje izdanje. Program pod motom „Neka cvjeta sva planeta“ počinje danas i trajat će do subote, 10. listopada sa sadržajima prilagođenim novoj situaciji. Za danas je planirano da predstavnici kompanije Adriatic Marinas posjete Aktiv nastavnika prvih razreda OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“ i pokloniti im pakete edukativno-potrošnog materijala.

Mlade literate iz tivatskih osnovnih škola gostovat će sutra na valovima Radio Tivta, govoriti o svom stvaralaštvu i čitati  poeziju. „Čuvaj drvo jer ti treba…čuvaj da te čuva “ naziv je tradicionalne akcije u kojoj se u srijedu, u suradnji s tivatskim Komunalnim, u Velikom gradskom parku sadi drvo generacije đaka prvaka.

U četvrtak će djeca starijih odgojnih grupa JPU „Bambi“ razgovarati na temu „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, a u Muzičkoj školi Tivat će se, umjesto dosadašnjih koncerata na krovu škole nazvanih „Ona živi da se čuje“, prirediti i poslati multimedijalna poruka istog naziva.

U petak će učenici Britanske internacionalne škole „Arcadia Academy“  raditi na temu „Budi ljubazan“ . Subota je rezervirana za likovnu radionicu za osnovce i srednjoškolce Tivta, koju Dječiji savez priređuje u suradnji  sa Muzejem pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. „Pejzaži Tivta“ je tema na kojoj će učenici slikati na šetalištu Pine u vremenu od 10.30 do 12 sati, a pod mentorstvom profesorice, Milice Krivokapić i akademskog slikara, Zorana Krute.

Manifestaciju Dječija nedjelja , NVO Djeca Tivta priređuje u suradnji s tivatskim osnovnim i srednjom školom, Muzičkom školom, Vrtićem “ Bambi“ i Britanskom školom Arcadia Academy.

Radio Tivat