Poziv na molitvu s Papom Franjom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. ožujka 2022. - 9:26

U petak, 25. ožujka, na svetkovinu Blagovijesti, kako javlja Vatican News, papa Franjo će predvoditi pokorničko slavlje u 17 sati u bazilici sv. Petra u Rimu i posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu, ratom zahvaćene zemlje Ukrajinu i Rusiju.

Poglavar Katoličke crkve pozvao je sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i sav vjerni puk da mu se toga dana pridruže u molitvi te na taj način očituju svoju blizinu sa svim nedužnim žrtvama ovoga nehumana i nerazumna razaranja i krvoprolića.

Potaknut pozivom pape Franje, kotorski biskup mons. Ivan Štironja poziva sve svećenike, redovnike, redovnice i sve vjernike Kotorske biskupije da se toga dana 25. ožujka, na svetkovinu Blagovijesti, svi skupa, molitvom i postom sjedinimo s cijelom Crkvom te molimo za okončanje rata u našem susjedstvu.

Biskup Ivan ujedno moli svećenike da obavijeste svoje vjernike kako bi se toga dana, u petak 25. ožujka na svetkovinu Blagovijesti, u što većem broju okupili u svojim crkvama, na već najavljenim svetim misama te dali svoj duhovni dar za okončanje patnje ljudi kojima je rat nametnut.

Izvor: Kotorska biskupija