Prijateljski odnosi Crne Gore i Hrvatske primjer regiji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. svibnja 2017. - 9:04
Autor: 

„Prijateljski odnosi između Crne Gore i Hrvatske mogu poslužiti kao primjer u regiji i širem okruženju, posebno imajući u vidu i kontekst nemilih događaja iz nedavne prošlosti“, priopćeno je na sastanku predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i veleposlanika  Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Na sastanku je zajednički je zaključeno da su odnosi dviju država  izraz posvećenosti regionalnoj stabilnosti, što predstavlja siguran okvir i za njihov ekonomski i demokratski napredak.

Đukanović je izrazio punu zahvalnost Hrvatskoj na kontinuiranoj podršci i transferu iskustva i znanja u procesu pristupanja NATO, i pregovorima s Europskom unijom.

Grubišić je čestitao Đukanoviću na postignutim uspjesima i istakao da euroatlantska integracija Crne Gore predstavlja dodanu vrijednost na njenom putu prema Europskoj uniji.

Podvukao je da je interes Hrvatske ne samo da pomaže Crnu Goru u ostvarenju ovih strateških ciljeva, već i da podrži i druge zemlje u okruženju, i da s njima gradi normalne odnose, u zajedničkom interesu.