Prvi nautički sajam: U Tivat stiže 27 raskošnih superjahti

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 01. rujna 2015. - 8:19
Autor: 

Interesovanje sudionika za predstojeći „MYBA Pop-Up Superyacht Show“ u marini Porto Montenegro u Tivtu – prvi ikada održani nautički sajam superjahti na Jadranu, nadišlo je i najbolja očekivanja organizatora – tivatskog Porto Montenegra i prestižne međunarodne asocijacije jaht-brokera MYBA.

Na sajmu koji počinje u petak i traje do nedjelje, očekuje se čak 27 velikih jahti dužine od 24 do 50 metara, što je značajno više od 20 brodova koliki je bio prvobitni cilj organizatora. Među zanimljivijim motornim i jahtama, a pogonom na jedra koje stižu na ovaj sajam, je i 38-metarska motorna jahta „So`Mar”, proizvod turskog brodogradilišta „Tansu“, a koja je lani od renomiranog međunarodnog žirija, proglašena za jahtu 2015 godine u kategoriji tropalubnih polu-deplasamanskih jahti dužine do 40 metara.

„MYBA Pop-Up Superyacht Show“  bit će i prilika da se u Tivtu sastanu neki od značajnih ljudi u svjetskoj industriji prodaje i čarterovanja velikih jahti, te da oni upoznaju sve prednosti koje Porto Montenegro kao tzv. Home port marina i regija Jadrana nude za tu vrstu biznisa.

Do sada se za sudelovanje na sajmu prijavilo 50-ak brokera iz dvadesetak poznatih međunarodnih i domaćih brokerskih i čarter kompanija iz cijelog svijeta, među kojima su i poznata imena poput „Edmistona”, “Northrop and Johnsona”, “Camper and Nicholsona” i “Burgessa”.

Tu će biti i tridesetak predstavnika kompanija koje pružaju razne vrste usluga za superjahte, od snabdijevanja, pravnih usluga, registracije, osiguranja, ukrcaja posade…

„MYBA Pop-Up Superyacht Show“  u Tivtu, bit će ujedno i prvi događaj te vrste u ovoj regiji, na kome će se sresti MYBA jahting brokeri, zastupnici i predstavnici najvećih imena iz jahting industrije i predstaviti svoje proizvode i usluge.

Oni će osim obilazaka izloženih brodova, imati i više seminara i okruglih stolova na kojima će razmijeniti iskustva, a bit će im prezentirane i sve prednost Crne Gore i Porto Montenegra kao matične luke za čarter-flotu jahti.