U Crnu Goru stigla medicinska oprema – donacija Hrvatske: U teškim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo nemaju cijenu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. svibnja 2020. - 16:42

U Podgoricu je danas dopremljena donacija medicinske zaštitne opreme – 50.000 komada hirurških maski, 2.000 litara medicinskog alkohola, 2.000 komada vizira i 1.000 komada zaštitnih medicinskih naočara –koju je Republika Hrvatska uputila Crnoj Gori.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio se Vladi Republike Hrvatske, a posebno potpredsjedniku i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću na odličnoj saradnji i današnjoj donaciji. „U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Crna Gora u Hrvatskoj ima iskrenog i pravog prijatelja. To osjećaju i građani Crne Gore, a posebno cijene podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija“ - kazao je Nuhodžić.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGMinistar Nuhodžić je istakao da dosadašnji rezultati pokazuju da su Vlada Crne Gore, sve institucije i cjelokupno društvo reagovali odgovorno i blagovremeno. „Ipak, i dalje moramo poštovati mjere i stavove struke, moramo biti savjesni i odgovorni, kako bi i ova faza borbe protiv koronavirusa bila što uspješnija“ - zaključio je ministar.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić izjavio je prilikom primopredaje opreme da Hrvatska želi pokazati Crnoj Gori dobrosusjedsku solidarnost i pohvalio saradnju sa crnogorskim državnim institucijama tokom epidemije koronavirusa. Naglasio je da će Hrvatska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu prema članstvu u EU.