Vihor Moškov, novi Mali admiral Bokeljske mornarice Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. siječnja 2023. - 9:51

Kao što tradicija nalaže, svake godine na karike, 13. januara, Bokeljska mornarica Kotor bira malog admirala za tekuću godinu. Ove godine ta čast je pripala Vihoru Moškovu.

Vihor je rođen 5. jula 2013. godine i odličan je učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Branko Brinić“ u Radovićima. Takođe je odličan učenik četvrtog razreda Muzičke škole Kotor – odeljenje Radovići, smjer violina.

Od malih nogu Vihor je vaspitavan da prepozna vrijednosti i tradiciju Bokeljske mornarice, koja se već dugi niz godina baštini u njegovoj porodici. Vihorov djed Zlatko je član Bokeljske mornarice od 1966. godine, otac Goran od 1987. godine, dok je stric Tripo član od 1992. godine.

Vihor je redovno pratio djeda Zlatka, oca i strica u nastupima Bokeljske mornarice. Sa djedom je po kući plesao kolo i učio komande sa puškom.

Vihorovi roditelji Nina i Goran, sa zadovoljstvom i velikom časti su prihvatili da Vihor bude imenovan za Malog admirala Bokeljske mornarice Kotor za 2023. godinu.

Vihor će 27. januara imati svoj prvi javni nastup u uniformi malog admirala. Tada će sa lođe Katedrale Sv. Tripuna izgovoriti lode – pohvale svecu zaštitniku grada Kotora i Kotorske biskupije. Tog dana će u prostorijama Doma mornarice biti izvršena svečana primopredaja dužnosti malog admirala – prošlogodišnji mali admiral Tomislav Radović predaće tu dužnost novom malom admiralu Vihoru Moškovu.

Izvor: https://www.bokeljskamornarica.com/