Vučinović i Frolih: Zaštititi austrougarska utvrđenja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 06. ožujka 2015. - 11:26
Autor: 

Ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović se, u okviru redovitih sastanaka s predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori, jučer sastala sa Frolihom i veleposlanikom Italije Vićencom del Monakom.

Kako CDM javlja: "Vučinović je sa ambasadorom Frolihom razmijenila mišljenja o aktulenim političkim pitanjima i mogućnostima unapređenja saradnje između Austrije i Crne Gore, kao i o revitalizaciji austro-ugarskih fortifikacija u primorskom gradovim, kao značajnom dijelu istrorijskog bogatstva i materijlane kulturne baštine na teritoriji Crne Gore. 

Frolih je istakao da bi revitalizacija tvrđava u Boki Kotorskoj i njihovo uključivanje u program turističke ponude imalo značaja, kako sa ekonomskog, tako i sa kulturno-obrazovnog aspekta u Crnoj Gori.

Sastanak sa ambasadorom Del Monakom bio je posvećen pitanjima evroatlantskih integracija i unapređenju strategije Vlade Crne Gore, kako bi se osigurao poziv za članstvo u NATO alijansi.

Del Monako je ponovio stav Vlade Italije koja podržava politiku proširenja NATO, uz naglasak da Crna Gora treba da nastavi sa procesom reformi koje su neophodne u oblasti vladavine prava. 

On je pohvalio napredak koji je do sada ostvaren u okviru poglavlja 23 i 24, i izrazio optimizam da će ostale reforme koje predstoje u toj oblasti biti uspješno realizovane u daljem toku pregovora.

Vučinović je informisala ambasadore i o izazovima koji stoje pred Vladinim Savjetom za razvoj nevladinih organizacija, kojim ona predsjedava. "