Zamjenik Vrančić primio predstavnike Hrvata iz Boke Kotorske i Bara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. svibnja 2015. - 16:06

Zajednička povijest grada Bara i grada Zadra povezuje se preko barskog i zadarskog nadbiskupa, Vicka Zmajevića. U okviru tradicionalnih događanja "Dani Gospe Loretske 2015.“, gosti Društva zadarskih Arbanasa su gospoda iz Hrvatskog nacionalnog vijeća za Crnu Goru, predsjednik Zvonimir Deković i dopredsjednik Vladimir Marvučić  koje je, u pratnji prof. dr. sc. Vande Babić i Enia Grdovića, predsjednika Društva zadarskih Arbanasa, danas u Maloj vijećnici Grada Zadra primio zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić sa suradnicima.

Tema susreta bila je aktualna zaštita hrvatskih interesa Bokeljske mornarice kao hrvatske kulturne baštine. Također, gosti iz Boke i Bara govorili su o drugim svojim aktivnostima na očuvanju hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i baštine.

-Zahvalan sam Društvu zadarskih Arbanasa što su vas pozvali i čast mi je bilo s vama razgovarati jer znamo koliko je važna i jaka veza između Hrvata u Boki Kotorskoj i Hrvatske, a posebice Zadra. Bokeljska mornarica bila je 2012. i gost u našem gradu i te povijesne veze nisu zaboravljene. Vjerujem da ste pokrenuli jedan snažan proces zaštite više od 1200 godina stare hrvatske baštine i nadam se da ćete u tome uspjeti i ustrajati, poručio je zamjenik Vrančić.