Završena Skupština HKD Napredak, dr. Nikola Čiča novi predsjednik

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 07. srpnja 2019. - 8:09
Autor: 

Na Skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak koja je održana u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu izabrano je novo vodstvo najstarije  kulturne organizacije Hrvata u BiH, javlja Hrvatski medijski servis.

Za predsjednika je izabran dr. Nikola Čiča iz Tuzle, a na toj će pozicij zamijeniti prof. dr. Franju Topića koji je dužnost predsjednika obnašao od ponovnog pokretanja rada Društva 1990. godine.

Dr. Čiča je direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanske županije, do sada je obnašao dužnost predsjednika tuzlanske organizacije Napretka te je član Središnje uprave Spomenutog društva.

Osim predsjednika, zastupnici na Skupštini Napretka birali su i dopredsjednike, Središnju upravu, Nadzorni odbor te stegovni sud.

Za dopredsjednike su izabrani Miroslav Landeka, koji je zadužen za podružnice  u HN županiji, južnu RH, Crnu Goru te  medijska slika Društva; Dražen Vikić-Topić, za  podružnice u kontinentalnoj RH; Mario Nenadić, za gospodarska pitanja; Josip Križanović, za podružnice u SB županiji i folklor u cijelom Društvu.

Članovi Središnje uprave u novom sazivu su Prof. dr. Franjo Topić, Fond, MCL i EZA; Venka Zorić, pravna pitanja , Sretko Tomić, sport; Franjo Bratić, izdavaštvo; fra Mirko Filipović, podružnice u RS; Ivana Barišić, podružnice u ŽZH i HBŽ,; Josip Nikolić, ZD kanton, pravna pitanja; Robert Petrović, Mladi, Tuzlanska županija i kao predsjednik Udruge mladih; Ivica Kovačević, izdavaštvo; Danijel Stanić, mediji.

U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda HKD Napredak izabrani su Luka Brković,  Vedrana Šimić i Željk Galić.

Nakon održane Skupštine jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal će od 18 služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su i zaštitinici Napretka)./HMS/