Djeca iseljenika povezala Vukovar, Boku kotorsku i Chicago

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. ožujka 2019. - 9:21

Nedavno je, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, održana još jedna videokonferencija na relaciji Vukovar – Boka Kotorska – Chicago.
Hrvatska škola "Kardinal Stepinac", Hrvatska škola "Presvetog srca Isusova" i Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru – sve tri iz Chicaga – sa školom iz Vukovara već su se u ovakvim videodruženjima udomaćile, no ovog puta dio projekta Korijeni postala je škola iz Boke kotorske. Cilj spomenutog druženja jest da se maleni Hrvati međusobno povežu kako bi dobili priliku doznati nešto jedni o drugima, razmijeniti svoja iskustva, odgovoriti na poneka pitanja te se tako približiti svojim vršnjacima.  Većini djece iz Chicaga hrvatski jezik nije prvi, stoga je pred njih stavljen veliki izazov. Pokoja nespretno izgovorena riječ je oproštena jer iza nje stoji sreća svakog mališana. A upravo je to i smisao svega – pustimo malene neka budu maleni. Ovoj konferenciji pridružile su se dvije dame: generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković i Davorka Kirinčić, članica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Sve prisutne posebno je razveselilo pridruživanje škole iz Crne Gore koja se predstavila predivnim videom pod vodstvom gospođe Brankice Vrbat.