Hrvatska prva virtualna zemlja-knjižnica na svijetu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. travnja 2019. - 8:11

Ovoga proljeća stanovnicima i posjetiteljima Hrvatske svoja e-vrata otvorit će Library of Croatia, prva virtualna slobodna knjižnica na svijetu veličine cijele države. Projekt su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavile autorice Mirela Rončević i Marinela Dropulić Ružić.

Kroz inovativnu platformu za besplatno i anonimno čitanje koju je u cijelosti osmislio i razvio interdisciplinarni tim hrvatskih stručnjaka svakome tko se zatekne u Hrvatskoj bit će dostupno na tisuće najraznovrsnijih izdanja na mnogim svjetskim jezicima.

Hrvatska tako postaje prva zemlja koja putem otvorene digitalne platforme i pripadajuće aplikacije, dostupne na svim računalima i mobilnim uređajima, uključujući pametne telefone i tablete, omogućava svojim stanovnicima i posjetiteljima neograničeno i slobodno čitanje tisuća knjiga i publikacija na raznim svjetskim jezicima.

"Library of Croatia" ruši barijere između ljudi i pisane riječi u svim oblicima, potiče razvoj čitalačke kulture na dosad neviđen način i stvara nove mogućnosti za gotovo sve sektore društva, javne i privatne: kulturu, izdavaštvo, obrazovanje, turizam i ekonomiju.