Izložba Picassa i Miroa u Opatiji tijekom ljeta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. svibnja 2021. - 8:48
Autor: 

Izvorni radovi Pabla Picassa i Joana Miroa izložit će se tijekom ljeta u opatijskom Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, objavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.

Ravnatelj ustanove Festival Opatija Ernie Gigante Dešković izvijestio je da se izložba otvara 2. lipnja i trajat će do 10. listopada 2021. godine. Jedan dio izložbe posvećen je Picassu, a drugi Mirou, pod zajedničkim nazivom "Prijateljstvo, sloboda", naveo je Gigante Dešković.

"Prije nekoliko godina vratili smo na Ljetnu pozornicu nastupe velikih međunarodnih glazbenih zvijezda. Tako je Ljetna pozornica iznova postala jedna od najvažnijih glazbenih lokacija u Hrvatskoj. Sada smo odlučili učiniti isto s Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer", naveo je. U Festivalu Opatija su odlučili podići ovaj izložbeni prostor na razinu jedne od najvažnijih lokacija u Hrvatskoj gdje će biti moguće pogledati atraktivne izložbe svjetske razine. 

Kako bi se zadovoljili visoki standardi i uvjeti koje ova izložba zahtjeva, prostor galerije preuređuje se uz uvođenje posebnih mjera osiguranja. 

Direktorica IPL Arta Iva Piglić Lazić, kao suorganizator izložbe, navela je da se izložba priprema već sedam mjeseci. Radovi koji će biti izloženi pripadaju privatnim kolekcijama, a do sad se nisu mogli vidjeti u Hrvatskoj, rekla je. 

Od 140 radova koji su na raspolaganju izložit ćemo većinu, istaknula je Piglić Lazić. Posebna zahvalu na suradnji uputila je Turističkoj zajednici grada Opatija i Gradu Opatiji koji su prepoznali projekt, kao i drugim suradnicima i pokroviteljima.

  Foto: Franz Hubmann/AFP/Profimedia