Matičin seminar Stvaranje kazališta na Braču

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. srpnja 2019. - 9:08
Autor: 

Na srpanjski seminar Stvaranje kazališta dolazi dvadesetak polaznika iz Argentine, Italije, Nizozemske, Vojvodine, Crne Gore, BiH i SAD -a. Seminar će se održati u prekrasnom ambijentu Klesarske škole u Pučišćima na Braču. Ove godine na seminar Stvaranje kazališta dolazi dvadesetak polaznika iz Argentine, Italije, Nizozemske, Vojvodine, Crne Gore, BiH i SAD -a. Seminar će se održati u prekrasnom ambijentu Klesarske škole u Pučišćima na Braču od 29. lipnja do 7.srpnja 2019.

Kao i svake godine, stručni voditelj seminara je renomirana redateljica Nina Kleflin koja će sudionike u jutarnjem terminu provesti kroz teoretski dio, dok će se u poslijepodnevnim satima raditi na predstavi domaćeg autora. Ogledni sat ili izvedba predstave biti će 6. srpnja u 8,30 sati pred publikom čime će se oplemeniti ljetna događanja u Pučišćima.

Svi polaznici dobit će potvrde o završenom seminaru, obogatiti svoje znanje, steći nove vještine, upoznati se međusobno, razmjenjivati iskustva te stvarati nova prijateljstva. Smještaj je u neposrednoj blizini mora pa će moći uživati i u ljetnim radostima. Uspješnost ovog Matičnog seminara potvrđuje i to da mu se vračaju polaznici koji su bili prije 20, 15… godina, ali i prošlogodišnji. Sudionici su svih dobnih skupina od „ponavljača“ glumaca , redatelje i voditelja do onih koji tek namjeravaju pokrenuti amatersku kazališnu grupu. Nadamo se i ove godine ‘stvoriti kazalište’ na zadovoljstvo polaznika i publike.

 

Tekst: Nives Antoljak