Oliver Dragojević dobio Porin za životno djelo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 17. veljače 2018. - 9:39
Autor: 
Oliver Dragojević jedan je od ovogodišnjih dobitnika Porina za životno djelo, a osim njega nagrada će pripasti i pijanistici Pavici Gvozdić, te Jakši Fiamengu, koji je napisao tekstove za neke od najljepših Oliverovih pjesama kao što su "Nocturno", "Nadalina", "Karoca gre", "Valo veloluška" i druge.

Oliver Dragojević jedan je od najistaknutijih glazbenika na domaćoj glazbenoj sceni. U karijeri dugoj 50 godina iza sebe ima preko 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija, a višegodišnju plodonosnu suradnju imao je sa Zdenkom Runjićem. Jedan je od Porinom najnagrađivanijih izvođača i jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju. Spektakularnim koncertom u rasprodanoj zagrebačkoj Areni prošle je godine proslavio 70. rođendan te obilježio pola stoljeća uspješne glazbene karijere, stoji u obrazloženju nagrade.

Inače, Oliver je u dosadašnjoj karijeri dobio čak 30 Porina. Više ih od njega imaju samo Nikša Bratoš (32) i Gibonni (37).