Papa imenovao Hrvaticu članicom Vijeća za ekonomiju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. kolovoza 2020. - 10:00

Papa Franjo imenovao je nove članove Vijeća za ekonomiju Svete Stolice, među kojima i Hrvaticu koja živi u Njemačkoj Mariju Kolak, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Marija Kolak rođena je u Đakovu 1970. godine, a podrijetlom je iz župe Vinica. Trenutačno obnaša dužnost predsjednice Nacionalne udruge "Deutsche Volksbanken und Raiffeisenbanken".

Kolak je imala istaknutu karijeru u Berliner Volksbank u kojoj je obnašala različite funkcije. Pohađala je, među ostalim, Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Udana je i majka je troje djece. Cijeli je život provela u različitim aktivnostima Hrvatske katoličke misije u Berlinu.

U Vijeće su imenovani kardinali: ostrogonsko-budimpeštanski nadbiskup Péter Erdő; nadbiskup Sao Paula Odilo Pedro Scherer; nadbiskup Québeca Gérald Cyprien Lacroix; nadbiskup Newarka Joseph William Tobin; biskup Stokholma Anders Arborelius i nadbiskup L’Aquile Giuseppe Petrocchi te laici: prof. Charlotte Kreuter-Kirchhof, dr. Eva Castillo Sanz, dr. Leslie Jane FerrarMarija Kolak, dr. Alberto Minali, dr. María Concepción Osákar Garaicoechea i Ruth Maria Kelly.

(Matis/Croexpress)