Predsjednica Hrvatske odlikovala Vatrene

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 13. studenog 2018. - 12:19
Autor: 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je primila hrvatske nogometne reprezentativce i ostale članove delegacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

"Sve vas pozdravljam i želim vam srdačnu dobrodošlicu iz dubine srca na ovoj svečanosti odlikovanja našim herojima. Svi smo mi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo", započela je Predsjednica.

"Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i izvan Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima. Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove, kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji pisali su da ste moderno čudo, pisali su kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Još se pišu stotine kolumni i osvrta na vaš uspjeh, piše se da ste donijeli drugačiju vrstu nogometa."

Predsjednica je još istaknula:

"Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama. Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima da osiguramo sve da i nadolazeće generacije mogu slijediti vaš put. Hvala vam!"