Predsjednica na prijemu kod Baracka Obame

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. rujna 2015. - 10:54
Autor: 

Na poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je sudjelovala na prijemu za šefove država i vlada.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja u New Yorku sudjeluje na 70. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, u utorak je govorila na okruglom stolu Vijeća svjetskih čelnica na temu "Budućnost Istočne Europe: Osnaživanje žena".

Kako ojačati položaj žena

Hrvatskim novinarima je rekla kako je na skupu govorila o tome da treba ojačati položaj žena u vlastitim društvima i globalno.

"Govorila sam o svojem specifičnom hrvatskom iskustvu kako iz rata u Hrvatskoj tako i svega onoga što sam radila u Afganistanu i drugdje kako bih pomogla osnaživanje uloge žena kroz obrazovanje kroz političku potporu i ekonomsko osnaživanje", rekla je Grabar-Kitarović.

Na poziv predsjednice Grabar-Kitarović u utorak će se u New Yorku održati i prvi sastanak predsjednika i ministara vanjskih poslova zemalja inicijative "Jadran-Baltik-Crno more".

Grabar- Kitarović se na svom Facebook profilu pohvalila da je bila i na prijemu za šefove država i vlada. Objavila je fotografiju s američkim predsjedničkim parom.

[SUSRETI] Na poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, Predsjednica je sudjelovala na prijemu za šefove država i vlada.

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 29. rujan 2015