U Splitu izložba "Oliver - trag u beskraju"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. rujna 2022. - 8:56
Autor: 

"Oliver - trag u beskraju", izložba na kojoj je predstavljeno 48 radova splitske slikarice Lili Gluić inspiriranih glazbom i umjetnošću Olivera Dragojevića, otvorena je u ponedjeljak navečer u Kući jezika i kulture na splitskom Peristilu.

"Ovo je izložba koja slavi umjetnost velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića", rekla je Nansi Ivanišević, predsjednica udruge Prokultura koja je organizirala izložbu. Dodala je kako na djelima Lili Gluić vidimo ljepotu slikarstava.

Gluić je istaknula kako su se ona kao slikarica, a Oliver kao glazbenik iskreno bavili umjetnostima koje vole. "Oliver je radio ono što je volio i volio je ono što je radio," rekla je Gluić.

Rada Dragojević Ćosović iz Centra za kulturu u Vela Luci na Korčuli istaknula je kako je Gluić kreirala svoja djela inspirirana Oliverovim pjesmama i ambijentom u njegovoj rodnoj Vela Luci i u Splitu gdje je boravio i koji je obilježio svojom glazbom.
"Ova izložba posvećena velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću je za kontemplaciju i za uživanje, a mi Velolučani smo ponosni na našeg Olivera," istaknula je  Dragojević-Ćosović.

Objasnila je kako je autorica naslikala u slobodnoj interpretaciji grad Split inspirirana naslovima Oliverovih velikih hitova: "Splite moj", "Cvit Mediterana", "Ispod sunca zlatnoga",  "Galeb i ja", "Skalinada", "Karoca gre". "Cilj ove izložbe je kroz likovna djela Lili Gluić dati još jedan pogled na Olivera i njegovo stvaralaštvo", kazala je.